Nieuwe composteerbare vershoudfolie ook geschikt voor wikkelfolie

Vershoudfolie was ooit een revolutie in de manier waarop voeding werd verpakt en vers gehouden. En consumenten in de jaren '70 ontdekten een nieuwe vaardigheid toen ze de kunst van het afrollen van de folie onder de knie kregen en alles, van AGF-producten tot hun favoriete snacks op het werk, inpakten. Helaas wordt conventionele huishoudfolie echter vaak niet gerecycled. Dit kan bijvoorbeeld te wijten zijn beperkingen binnen inzamelings- of recyclingsystemen.

KM Packaging, wereldwijd leverancier van flexibele verpakkingen en afdekfolie, heeft nu een nieuw alternatief geïntroduceerd: thuiscomposteerbare C-Cling.

C-Cling is helder, rekbaar en plakbaar en presteert hetzelfde als conventionele huishoudfolie. Behalve voor thuisgebruik is het ideaal voor het in grote volumes verpakken van groenten en fruit en andere verse producten op trays. Het is ook geschikt voor catering en restaurants.

Het product is flexibel qua materiaal en aard, van dagelijks gebruik in cateringbedrijven om voeding veilig in te bewaren en te vervoeren, tot het beschermen en behouden van de kwaliteit en smaak van voeding in de retail.

Bovendien is C-Cling, dat gemaakt is van hernieuwbare bronnen op biologische basis, de perfecte partner voor composteerbare trays om een complete verpakkingsoplossing te creëren.

Historisch gezien werd plasticfolie gebruikt voor het verpakken van producten op industrieel niveau, waarbij de eerste versie, die bekend werd als Saran, werd gebruikt om militaire apparatuur te beschermen en later voor voedselverpakking.

C-Cling is net zo veelzijdig. En behalve voor het verpakken van verse producten is C-Cling ook geschikt voor secundaire verpakking, zoals palletverpakking.

Het product maakt deel uit van de biokunststof C-Range van KM Packaging, ontwikkeld in samenwerking met Treetop Biopak, gespecialiseerd in het leveren van innovatieve composteerbare verpakkingsoplossingen.

Treetop eigenaar Amir Gross: "C-Cling kan op industriële schaal worden gebruikt voor het verpakken van meerdere producten en is vooral nuttig wanneer de trays composteerbaar zijn."

C-Cling-folie voldoet aan de EG-verordeningen 1935/2004 en 10/2011 inzake contact met levensmiddelen. Het voldoet ook aan de FDA-regelgeving 21 CFR 177.1630 op voorwaarde dat het wordt gebruikt met inachtneming van bepaalde geadviseerde beperkingen en volgens goede productiepraktijken.

Het C-assortiment omvat ook:

  • C-SHRINK - Thuiscomposteerbare krimpfolie die ideaal is voor het verpakken van groenten, bakkerijproducten en andere levensmiddelen, voor het bundelen van multi-packs en als secundaire verpakking voor verpakte producten.
  • C-STRETCH - Een home-composteerbare rekfolie, die 100% bio-based is van hernieuwbare bronnen. Heeft soortgelijke eigenschappen als PE/PVC-folie.
  • C-TAPE - Industrieel composteerbaar plakband dat is gemaakt van bio-based bronnen en natuurlijke gom.
  • C-BAG - Thuiscomposteerbare zakken geschikt voor verse producten, bakkerijwaar en vlees.
  • C-NET - Composteerbaar geperst net voor een groot aantal toepassingen.

Voor meer informatie:
KM Packaging
+44 (0) 1832 274944
contact@kmpack.co.uk
kmpackaging.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven