Strikte controle op de oogstnormen zal de kwaliteit van het product verbeteren

Kiwibessen hebben een enorm marktpotentieel

Kiwibessen zijn een kleine bes in termen van opbrengst. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen, zoet, geurig en sappig. De voedzame kiwibessen bevatten vitaminen en vele soorten sporenelementen. Ze zijn populair bij ouderen en jonge kinderen. Er zijn vroege, midden en late kiwibessenrassen, die ongeveer 2,5 maand op de markt verkrijgbaar zijn.

Shanghai Nongfu Fruit heeft een Disney-assortiment, dat ook kiwibessen omvat. Kelly Wang van Nongfu Fruit en Yu Wenxin van de kiwibessenboomgaard van het bedrijf spraken onlangs over de huidige omstandigheden in de kiwibessensector. De teeltgebieden van kiwibessen liggen over heel China verspreid. De Disney kiwibessen komen voornamelijk uit Dandong in Liaoning.

"Kiwibessen uit Dandong rijpen meestal eind augustus en komen dan op de markt. Op dat moment is de smaak van deze kiwibessen op zijn best. Sommige telers oogsten echter vroeg en leveren begin augustus aan de markt om hogere prijzen te krijgen en omdat ze zich zorgen maken over vertragingen in het vervoer. De smaak van deze kiwibessen is onder het gemiddelde en klanten komen zelden terug om ze opnieuw te kopen," verklaarde mevrouw Yu Wenxin.

"Ons bedrijf werkt samen met het merk Disney, dus controleren we strikt de productkwaliteit van onze kiwibessen. We beginnen pas eind augustus te oogsten. Bovendien hebben de kiwibessen te lijden onder frequente regenval in juli, net wanneer de bessen opzwellen. Dat maakt het moeilijker om de kiwibessen dit jaar te bewaren, omdat ze gemakkelijker bederven en de smaak achteruitgaat. We hebben de kiwibessen iets langer dan normaal aan de plant gelaten om ervoor te zorgen dat de kwaliteit en de smaak van het product op peil blijven."

"De kiwibessensector is in ontwikkeling. De verkoopprijs is goed, maar de opbrengst in Noord-China is dit jaar gedaald. Er zijn verschillende redenen voor deze ontwikkeling. Ten eerste hadden onverwachte koude stromingen in het voorjaar een negatieve invloed op de bloei van de kiwibessen in mei. Bovendien hadden imkers die normaal gesproken in mei en juni de kiwibessen komen bestuiven, het moeilijk tijdens de pandemie. Daarom werden sommige boomgaarden onvoldoende bestoven. De opbrengst liep daardoor terug."

Er zijn twee belangrijke problemen in de kiwibessensector: te weinig consumenten zijn bekend met kiwibessen en de houdbaarheid van de bessen is te kort. Yu maakt gebruik van Douyin, Kuaishou en andere video-sharing apps om een breder publiek vertrouwd te maken met kiwibessen en de verkoop te bevorderen.

Een oplossing voor het probleem van de korte houdbaarheid is de ontwikkeling van een reeks bewerkte kiwibessenproducten, naast de verse kiwibessen, zoals kiwibessenwijn, gedroogde kiwibessen en kiwibessensalades. Kiwibessen zijn ook relevant voor drankwinkels.

Het Disney-merk geeft kiwibessen meer zichtbaarheid in de markt. "De afzet van kiwibessen is aanzienlijk toegenomen sinds de samenwerking met Disney. De kiwibessen die onder dit merk worden verkocht zijn van de hoogste productkwaliteit, waardoor de afzet groeit en er meer terugkerende klanten komen. We hebben biologische certificering voor onze kiwibessen en we hopen dat Disney kiwibessen de productstandaard worden voor de kiwibessector." Disney kiwibessen worden verkocht in verpakkingen van 12 grote bessen of 15 middelgrote bessen.

Nongfu Fruit is het enige bedrijf op het Chinese vasteland dat het Disney-merk mag gebruiken voor fruitproducten. Het bedrijf verkoopt vers fruit, gedroogd fruit en diepgevroren fruit onder het Disney-merk met stripfiguren op de verpakking. Het Disney-merk wordt toegepast op een grote verscheidenheid aan fruit, waaronder uitstekend seizoensfruit, om de bevoorrading het hele jaar door te garanderen. Nongfu richt zich momenteel op de markt op het Chinese vasteland en is altijd op zoek naar geschikte partners die als regionale agenten kunnen optreden voor de retail in Disney-fruitproducten.

Voor meer informatie:
Ms. Kelly Wang
Shanghai Nongfu Fruit Co., Ltd.|
+86 131 2781 6028 
Kelly@nowfrutti.com
www.nowfrutti.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven