Matthias Reichelt van Karl Balcer Fruchtgroßhandel uit Hannover

"Spaanse druiven hebben zich snel kunnen vestigen, vooral in de afgelopen jaren"

Terwijl het Spaanse steenfruitseizoen langzaam ten einde loopt, is het Europese druivenseizoen inmiddels in volle gang. "De betere druiven komen nu steeds meer op de markt, zo ook de eerste ladingen Turkse Sultana-druiven. Het Italiaanse seizoen kende een hobbelige start, maar komt nu na de zomervakantie echter snel op gang", zegt Matthias Reichelt, directeur van Karl Balcer Fruchtgroßhandel, gevestigd op de groothandelsmarkt in Hannover.

Griekse en Spaanse druiven completeren het seizoensaanbod aan druiven bij het traditionele bedrijf. "Er is veel vraag naar Griekse Thomson druiven, maar het aanbod hiervan is klein. Spaanse druiven hebben zich vooral in de afgelopen jaren snel weten te vestigen en winnen duidelijk aan betekenis", aldus Matthias, die sinds ongeveer twee jaar Spaanse druiven aanbiedt. "Spanje begint weliswaar later vergeleken bij Italië, maar daarvoor in de plaats is Spanje wel tot in november op de markt vertegenwoordigd. De nadruk ligt daarbij op pitloze druiven, bijvoorbeeld Crimson en Arra."


De standleiding van de firma Karl Balcer, met in het midden Matthias Reichelt

Spanje toonaangevend binnen de Europese meloenenteelt
"In tegenstelling tot het druivenseizoen verliep het Europese meloenenseizoen tot nu toe eerder traag," vervolgt Matthias. "We hebben te kampen gehad met aanzienlijke tekorten aan Spaanse meloenen. Dat was juist problematisch bij de rassen die alleen in Spanje geteeld worden, zoals bijvoorbeeld Galia. Het gebrek aan alternatieven heeft ons opnieuw laten zien hoe toonaangevend Spanje is in de huidige Europese meloenenteelt", schetst Matthias, en hij wijst op de aanstaande komst van de eerste meloenen van overzee.

Karl Balcer Fruchtgroßhandel is al sinds vele jaren op de plaatselijke groothandelsmarkt in Hannover gevestigd en wijdt zich vooral aan de bevoorrading van lokale horecabedrijven. Matthias: "Wij streven ernaar om waar mogelijk lokale goederen aan te bieden. Fruit is in ons verzorgingsgebied minder voorhanden, maar groenten en salades kunnen we wel grotendeels van lokale tuinders afnemen. Ondertussen wordt convenience echter ook steeds populairder onder onze klanten. We bieden nu bijvoorbeeld seizoensgebonden gesneden Hokkaido-pompoen aan."


Een blik op de stand van de firma Balcer op de groothandelsmarkt in Hannover

Bestendige groothandel
Ook het team van Balcer kijkt bezorgd naar de huidige tegenslag. "Ook wij zullen de gevolgen van de inflatiestijging een keer gaan voelen. We hopen echter dat de goederenafname ondanks alles enigermate overeind zal blijven. Uit ervaring weten we dat de groothandel bijzonder bestendig is, want er wordt altijd voedsel gegeten", besluit Matthias. 

Voor meer informatie:
Matthias Reichelt
Karl Balcer Fruchtgroßhandel GmbH & Co. KG
D-Großmarkt Hannover, Duitsland
Tel: +49 (0)511 464220
info@balcer.de 
www.balcer.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven