Morrisons wil nog 'duizenden' Morrisons Daily-winkels openen

Lidl kondigt directiewisseling aan in Letland en Estland
Bestuursvoorzitter Jākobs Jozefsons van Lidl Latvija en Lidl Eesti zal zijn functie per 1 november 2022 neerleggen. Hij zal zijn carrière voortzetten bij het moederbedrijf Schwarz Group als bestuursvoorzitter van Lidl Sverige, aldus de discounter. Huidig bestuurslid van beide bedrijven Maciej Urbanski zal Jozefsons opvolgen als bestuursvoorzitter van Lidl Latvija en Lidl Eesti vanaf midden oktober 2022.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Morrisons gaat 'duizenden' Morrisons Daily-winkels openen
Morrisons is van plan nog duizenden van zijn Morrisons Daily-winkels te openen, nu de supermarkt de 500-grens nadert. De supermarktketen verwacht tegen 2023 meer dan 500 Daily-winkels te bereiken, wat waarschijnlijk tegen het einde van volgend jaar zal gebeuren, aldus Morrisons groothandelsdirecteur Paul Dobson.
Bron: retailgazette.co.uk 

Duitsland: Edeka introduceert nieuw initiatief ter voorkoming van voedselverspilling
De Duitse retailer Edeka voert een maand lang een campagne om zijn winkelnetwerk meer bewust te maken van voedselverspilling. Onder het motto 'Goed voor het milieu en de portemonnee' organiseert Edeka van 15 september tot 15 oktober haar eerste 'voedselwaarde-schattingsmaand'.
Bron: esmmagazine.com 

Tesco opent in september drie nieuwe winkels in Tsjechië
Tesco opent in september drie nieuwe winkels in Tsjechië, in Praag, Pardubice en Lysá nad Labem, zo melden de media. Met deze nieuwe openingen komt het aantal winkels in het land op 189. De eerste winkel, een Tesco Express, opende zijn deuren voor klanten op 14 september in Praag in de Hráskéhostraat, volgens een bericht in de online publicatie zboziaprodej.cz.
Bron: esmmagazine.com 

"Spaanse retail en primaire sectoren lopen gevaar door vaste prijzen"
Confederación Española de Comercio (CEC), de Spaanse organisatie ter ondersteuning van de plaatselijke handel, heeft haar bezorgdheid geuit over het voorstel van de Spaanse regering om de prijs van bepaalde goederen vast te stellen. Supermarktvertegenwoordigers ACES, ANGED en ASEDAS hadden op 12 september een ontmoeting met de Spaanse minister van Arbeid Yolanda Diaz om het voorstel te bespreken, maar de CEC nam niet deel aan de onderhandelingen.
Bron: esmmagazine.com 

Sterke daling Britse retailomzet onderstreept risico van recessie
De Britse retailomzet is in augustus veel sterker gedaald dan verwacht, een nieuw teken dat de economie afglijdt naar een recessie nu de kosten van levensonderhoud de beschikbare uitgaven van huishoudens onder druk zetten. De retailomzet daalde in augustus met 1,6% op maandbasis, aldus het Office for National Statistics; de grootste daling sinds december 2021 en slechter dan alle voorspellingen in een peiling van Reuters onder economen die hadden gewezen op een daling van 0,5%.
Bron: reuters.com 

Amazon moet voorstellen voor beëindiging handelspraktijkproeven misschien aanpassen, zegt Vestager
Amazon moet misschien zijn voorstellen om twee onderzoeken naar zijn handelspraktijken te beëindigen bijstellen, aldus Margrethe Vestager, EU-antitrustchef, na feedback van derden over de kwestie.
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven