Albert Heijn eerste online supermarkt van Nederland

Albert Heijn top online supermarkt in Nederland, blijkt uit onderzoek
Albert Heijn is de eerste keuze als online supermarkt voor Nederlandse consumenten, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van Deloitte. Zo'n 54% van de online winkelende consumenten bestelt zijn boodschappen bij de retailer. Volgens het consumentenonderzoek onder 2.326 respondenten kiest 41% voor speciaalzaak Picnic en 34% voor Jumbo bij het online winkelen.
Bron: esmmagazine.com 

Polen: Żabka onthult hun nieuwe Eko Smart winkel
Tijdens het Economisch Forum in Karpacz presenteerde Żabka Polska een nieuw soort winkel, Eko Smart, waarin duurzame oplossingen worden gecombineerd met nieuwe technologische ontwikkelingen. De eerste van dergelijke winkels zal worden geopend in Poznań en er zullen er nog 3 volgen.
Bron: prnewswire.com 

Portugal: € 5,6 mln boete voor prijsafspraken supermarkten
De mededingingsautoriteit (AdC) heeft de supermarktketens Auchan, Modelo Continente en Pingo Doce en de gezamenlijke leverancier van alcoholische dranken Active Brands/Gestvinus een boete van € 5,6 mln opgelegd wegens deelname aan een prijsafspraak.
Bron: theportugalnews.com 

Britse John Lewis zakt naar verlies door kosten van levensonderhoudcrisis
Het Britse John Lewis Partnership meldt een verlies over de eerste helft van het jaar en waarschuwt dat de vooruitzichten voor de rest van 2022 zeer onzeker zijn door het effect van de kosten van levensonderhoud op de vrije bestedingen. De werknemersgroep, die John Lewis-warenhuizen en de duurdere supermarktketen Waitrose beheert, boekte in de zes maanden tot 30 juli een verlies vóór belastingen en bijzondere posten € 120 mln. Dat is vergelijkbaar met een winst van € 78 mln in dezelfde periode vorig jaar. Terwijl de omzet van de warenhuizen op vergelijkbare basis met 3% steeg tot € 2,3 mld, daalde de omzet van Waitrose met 5% tot € 3,6 mld.
Bron: reuters.com 

ESM ontmoet Mario Mercadini, marketing manager, Sorma Group
Sorma Group, opgericht in 1973, is een grote fabrikant van machines voor het automatisch sorteren, wegen en verpakken van groenten en fruit. Sorma Group levert het volledige gamma machines en technologie voor het verpakken van alle soorten AGF-producten. Het bedrijf heeft vestigingen in Spanje, Duitsland, Frankrijk, Turkije, Nederland, de VS en Brazilië en werkt samen met 40 gespecialiseerde distributeurs over de hele wereld om een werkelijk wereldwijde service te kunnen bieden. ESM sprak met Mario Mercadini, marketing manager bij Sorma Group, in de aanloop naar de deelname van het bedrijf aan Fruit Attraction in Madrid in oktober aanstaande.
Bron: esmmagazine.com 

Nederland: Albert Heijn en Wereld Natuur Fonds starten samenwerking
Albert Heijn en het Wereld Natuur Fonds (WNF-NL) gaan de komende jaren nauw samenwerken om de ecologische voetafdruk van producten in verse en duurzame ketens in 2030 te halveren. Met de ondertekening van een meerjarige samenwerkingsovereenkomst bundelen Albert Heijn en WNF-NL hun krachten om de verduurzaming van het voedselsysteem te versnellen.
Bron: nieuws.ah.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven