Coop Denemarken brengt grote winkelketens onder in één keten

Finland: Kesko ziet groepsomzet in augustus met 8,4% stijgen
Voor de maand augustus bedroeg de omzet van Kesko Group € 1 mld, een stijging van 8,4% ten opzichte van een jaar eerder. Er was in augustus één bezorgdag meer dan het jaar ervoor, merkte de retailer op. In de levensmiddelenbranche bedroeg de omzet in augustus € 548,6 mln, een stijging van 8,9% op jaarbasis. De verkoop van levensmiddelen aan K-foodwinkels steeg met 5,9% op jaarbasis.
Bron: esmmagazine.com 

Denemarken: Coop verenigt winkelketens in grote bedrijfsvereenvoudiging
Coop Denemarken brengt enkele van zijn grootste winkelketens samen onder één vlag om "efficiënter, eenvoudiger en goedkoper voor klanten" te worden, aldus directeur Kræn Østergård Nielsen. De SuperBrugsen en Kvickly van de groep zullen voortaan als één keten worden geëxploiteerd. Kenneth Holmen Pedersen, momenteel directeur van SuperBrugsen, wordt benoemd tot directeur van de gecombineerde activiteiten. Met een totale omzet van € 3,3 mld wordt het de grootste supermarktketen van Denemarken. Als onderdeel van het vereenvoudigingsproces brengt Coop ook zijn discountbanners Coop 365discount en Fakta samen onder één noemer, Coop 365discount. Tegen het einde van het jaar zullen alle 350 discountwinkels van het bedrijf onder de vlag van Coop 365discount opereren.
Bron: esmmagazine.com 

Russische Yandex start voedselbezorgdienst in Armenië
De Russische techgigant Yandex zegt dat het de voedselbezorgdienst Yandex Eats in Armenië heeft gelanceerd, waarmee het een belofte nakomt om zijn e-commerceaanbod te ontwikkelen nadat het enkele andere activiteiten aan rivaal VK had verkocht.
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven