Klanten en personeel geven aan dat het ook niet meer is wat het is geweest

"Geen hoop meer voor Makro België"

Nadat leveranciers in België nog weigeren te leveren aan supermarktketen Makro blijken ook klanten en personeel niet tevreden te zijn met de manier waarop het bij de supermarktketen gaat. "Deze winkel is niet meer te redden, laat het nu alstublieft stoppen", klinkt het bij het personeel, zo schrijft Nieuwsblad. Veel personeelsleden zijn gefrustreerd, worden moe van het "wanbeleid" en zijn de onzekerheid over hun toekomst beu. De afgeleefde winkel in Deurne lijkt op zijn laatste benen te lopen, met opvallend veel lege rekken. "Wij zijn één grote familie, en de directie pakt dat nu van ons af."

Ook klanten van Makro in Deurne zien de bui al hangen, zo meldt de Gazet van Antwerpen: "Het is niet meer wat het geweest is." De rode draad in de gesprekken van de Gazet van Antwerpen met klanten is al snel duidelijk: vroeger was het beter. "Enkele jaren geleden hebben ze de indeling van de winkel veranderd, en sindsdien vind ik mijn weg hier niet meer", zegt een klant. 

Retail Detail bericht dat er geen hoop meer is voor Makro België. Nog voor Kerst zullen de Makro-winkels sluiten, verwacht de socialistische vakbond ABVV-BBTK, zo schrijven ze. Secretaris Erik Dirkx denkt dat de winkels niet meer te redden vallen: de rekken zijn leeg en door de besparingen van de afgelopen jaren zijn de vestigingen afgeleefd. In een brief aan de medewerkers sprak Belgisch CEO Vincent Nolf al van een 'verouderd bedrijfsmodel', dat zelfs met een grondige reorganisatie niet gegarandeerd zou overleven. Dat het doek valt voor de Belgische winkels van Makro, wordt dus steeds duidelijker. Voor groothandel Metro (en enkele panden) zouden er wel al overnamekandidaten klaarstaan. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven