pitloze witte Sweeta-druiven:

"We hebben nog nooit zulke grote druiven gezien"

De pitloze witte Sweeta-druiven zijn nieuw op de markt van Rungis. Dit type druiven wordt geteeld in Alicante en is een zeer recent ontwikkeld ras dat het resultaat is van onderzoek, uitgevoerd door onderzoekers van een aantal Californische universiteiten. De druif is verder een exclusief product geworden van Banagrumes dat de groothandelaar ook komende winter wil aanbieden. Het is immers ook op het zuidelijk halfrond aangeplant.

De Sweeta-druiven zijn vrij groot (22-24 mm), knapperig en heel zoet. "De eerste partijen deden het erg goed. We zullen het aantal orders voor volgende week daarom ook zeker verhogen. De pitloze Sweeta-druiven zijn veelbelovend producten," vertelt Alain Alarcón, voorzitter van Banagrumes. "Vooral onze  klanten in Azië zijn dol op deze druiven, maar ook de vraag van onze klanten uit Parijs is vanaf het begin heel goed geweest." Pitloze druiven worden sowieso steeds populairder. "Jonge mensen kopen vrijwel alleen nog maar pitloze druiven."

Foto rechts: Sweeta-druiven, een week voor de oogst, © Banagrumes

De pitloze Sweeta-druiven vergen echter veel voorbereidingswerk in de boomgaard. "Dit ras geeft van nature erg grote druiven. De telers zijn gedwongen om de druiven nog vóór de oogst uit te dunnen om ze op de markt te kunnen verkopen, omdat niemand druiven van 2 tot 2,5 kg koopt." Vroeg in het seizoen zijn de druiven nog lichtgroen, maar naarmate het seizoen vordert krijgen ze een goudgele kleur.


© Banagrumes 

De pitloze Sweeta-druiven zijn duurder dan andere pitloze rassen. Volgens Alain Alarcón is de prijs echter heel redelijk voor zo'n innovatief ras. We hebben nog nooit zulke grote druiven gezien die zowel knapperig als zoet zijn!"

Voor meer informatie:
Alain Alarcón
Banagrumes
Tel. : +33 (0)1 45 12 28 40
direction@banagrumes.com   
www.banagrumes.com     


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven