Kiwibessen Coöperatie Hoogstraten liggen weer in de schappen

"Hittegolf zorgt voor fors lagere volumes van de Belgische kiwibessen"

Tholen - Het nieuwe kiwibessenseizoen is bij Coöperatie Hoogstraten weer begonnen. Traditioneel ligt het exotische snackfruit vanaf begin september tot en met oktober weer in de schappen. "Het seizoen zal dit jaar echter een stuk korter zijn, omdat we maar de helft van de volumes hebben kunnen oogsten dan we verwacht hadden", vertelt Natalie Snijers van Coöperatie van Hoogstraten.

Grote boosdoener voor mindere oogst van de kiwibessen is de recente hittegolf. "De droogte en hitte heeft bij de kiwibessen voor forse hitteschade gezorgd. Dit, in combinatie met een teruglopend areaal, resulteert in aanzienlijk kleinere volumes. Dat zorgt ervoor dat het seizoen voor de lokale markt wellicht maar zo'n 3 weken zal duren dit jaar."

De coöperatie werkt met een vijftiental telers samen, die de bessen gewoon in Nederland en België telen. "In tegenstelling tot de klassieke kiwi, die een warm klimaat nodig heeft, kan de kiwibes door de juiste teelttechnieken probleemloos lokaal geteeld worden. Bovendien is deze teelt erg goed bestand tegen ziekten en plagen. We hebben het nu 10 jaar in ons assortiment en hebben al veel gedaan om de kiwibessen onder de aandacht te brengen. Ook dit jaar werken we weer veel met promotie om de hapklare vitaminebommetjes zijn plek te geven naast de bekende bessensoorten, die het verdient."

Over de kwaliteit zijn ze bij de coöperatie dit seizoen dan ook uitermate tevreden. "Natuurlijk is er wel schade, maar de smaak is uitstekend. Bovendien sorteren we ook streng om te zorgen dat alleen de beste kwaliteit in de supermarkten komt te liggen. Een optische installatie sorteert de kiwibessen op grootte, schilkwaliteit, kleur en rijpheid." Eigenlijk heeft de bes alles om in België en Nederland te slagen. "De vraag is ook zeker niet slecht te noemen. De kiwibes is gezond, hapklaar en dus ideaal in de trend van gebruiksgemak en deze back-to-school periode."

Voor meer informatie:
Natalie Snijers
Coöperatie Hoogstraten
+32 33 40 02 11
sales@hoogstraten.eu 
www.hoogstraten.eu  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven