Seizoen begint over een maand

20% minder granaatappelen verwacht in Turkije

Over minder dan een maand zal naar verwachting het Turkse granaatappelseizoen op gang komen. "Ons granaatappelseizoen gaat naar verwachting eind september van start", zegt Sefik Can, accountmanager van de Turkse fruitexporteur Canlar Fruit. "We hebben de afgelopen 7 jaar samengewerkt met meer dan 20 telers die allemaal onze teeltadviezen opvolgen." 

Can verwacht dit seizoen een lagere opbrengst, wat kan leiden tot hogere prijzen voor de granaatappelen uit Turkije. "Ons bedrijf levert vooral aan Europese supermarkten en we hebben in al die jaren geen problemen met MRL’s gehad. Dit jaar zal de oogst ongeveer 20% lager uitvallen dan vorig jaar. De stijgende teeltkosten en de lage opbrengst zullen worden weerspiegeld in de prijs. De oorlog in Oekraïne en de gas- en olieprijzen hebben een effect op ons allemaal." 

"Onze belangrijkste markt is Scandinavië. We zijn momenteel echter bezig met het uitbreiden van onze markten in Centraal-Europa en het Midden-Oosten. Het wordt elke dag moeilijker om granaatappelen te telen gezien de stijgende kosten. En we zijn bezorgd dat die nog veel meer zullen toenemen als de crisis in Europa niet gauw voorbij is", besluit Can.

Voor meer informatie:
Sefik Can
Canlar Fruit
Tel: +90 (242) 339 21 91 (Turkije)
sefik@canlarfruit.com    
www.canlarfruit.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven