Italiaanse consument koopt 11% minder fruit

Als gevolg van de economische moeilijkheden en de hogere kosten van levensonderhoud hebben de Italianen hun aankopen van groenten en fruit teruggeschroefd. De hoeveelheid groenten en fruit is in 2022 met 11% gedaald ten opzichte van vorig jaar. Volgens een analyse van Coldiretti op basis van gegevens van Cso Italy / Gfk Italia, bedraagt de consumptie van fruit door huishoudens in de eerste helft van 2022 2,6 miljoen ton.

De Italianen hebben de gekochte hoeveelheden courgettes met 16%, tomaten met 12%, aardappelen met 9%, wortelen met 7% en salades met 4% verminderd, terwijl er voor fruit zelfs 8% minder sinaasappelen worden gekocht, die unaniem als levenselixer werden beschouwd.

Een daling - betoogt Coldiretti - is gedoemd om mettertijd ook gevolgen voor de gezondheid te hebben, als we bedenken dat de minimumdrempel van verse groenten en fruit om meerdere keren per dag te eten 400 gram per persoon is, aanbevolen door de Raad van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor een gezonde voeding.

Bron: sparkchronicles.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven