Amerikaanse sperzieboonteler automatiseert veldgewas sortering

De in Florida gevestigde Jones Potato Farm is een grootschalige familieonderneming die aardappelen, sperziebonen, citrus en vee levert. Vanwege de krappe arbeidsmarkt is het bedrijf op zoek gegaan naar nieuwe geautomatiseerde technologie├źn om de productkwaliteit en teeltcapaciteit te handhaven.

In 2020 installeerde het bedrijf de geavanceerde Veryx B175 digitale sorteermachine van Key Technology voor het vinden en verwijderen van vreemde materialen en productdefecten op zijn verpakkingslijn voor sperziebonen. De Veryx verwerkt meer dan 8.800 ton sperziebonen per jaar en helpt Jones de handmatige arbeid te verminderen, terwijl de productkwaliteit wordt beschermd en de opbrengst wordt gemaximaliseerd.

Key Technology Veryx

De B175 is het model met de hoogste capaciteit in de Veryx-familie en kan tot 6,8 ton sperziebonen per uur bewerken in zijn 1750 mm brede inspectiezone. De Veryx B175 is een sorteerder met bandtransport die het product volledig kan inspecteren met sensoren aan de boven- en onderkant, zodat elke sperzieboon aan alle kanten wordt geïnspecteerd zonder dode hoeken. De Veryx B175 van Jones is volledig uitgerust met boven- en onder gemonteerde off-axis camera's, boven gemonteerde lasersensoren en Key's Pixel Fusion detectiemodule om de meeste vreemde materialen en de juiste hoeveelheid defecten te vinden en te verwijderen om de sortering te sorteren en de opbrengst te maximaliseren.

"Over het algemeen zijn we meer dan tevreden met Veryx en met Key. Sinds onze Veryx-sorteermachine in bedrijf is, hebben we nog geen enkele klacht van klanten gehad en dat is een belangrijke graadmeter voor succes. En we bereiken onze constant hoge productkwaliteit terwijl we het handmatige werk verminderen en de opbrengst verhogen," concludeerde Jones. "Key is echt een leider in de sector. Dat blijkt zowel uit het kaliber van hun apparatuur als uit de diensten die ze leveren."

Bron: powderbulksolids.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven