Composteerbare huishoudfolie maken van aardappelafval

Het Australische bedrijf Great Wrap heeft aardappelafval gebruikt om thuis composteerbare huishoudfolie te ontwikkelen. Het bedrijf is opgericht door het echtpaar Jordy en Julia Kay. Zij vonden een manier om aardappelafval te scheiden van de stortplaats en een folie te maken die in minder dan 180 dagen uiteenvalt in koolstof en water.

Dit betekende dat Great Wrap vorige maand 24 miljoen dollar ophaalde in zijn Serie A financieringsronde, met investeerders als Groundswell Ventures, Springbank Collective, en Trail Mix Ventures. Dit zal het bedrijf in staat stellen om een bioraffinaderij op te zetten met de capaciteit om 30.000 ton folie te produceren tegen het einde van volgend jaar. Als dit doel wordt bereikt, zal Great Wrap de grootste producent van huishoudfolie in Australiƫ zijn.

Great Wrap is reeds verkrijgbaar in Australiƫ en zal deze maand ook in de VS worden gelanceerd. Het bedrijf is van plan om volgend jaar een productiefaciliteit in het land te openen, naast de twee bestaande Australische faciliteiten.

Bron: vegconomist.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven