Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lucien de Wit, LuBaFresh:

"Omschakeling naar pitloze druiven komt in Italië in stroomversnelling"

Tholen - Afgelopen weekend bezochten Lucien en Luuk de Wit van LubaFresh hun druivenleveranciers in Puglia. "We proberen onze vaste leveranciers zo'n één of twee keer per jaar te bezoeken en dat is belangrijk, zeker nu er veel ontwikkelingen zijn met nieuwe pitloze druiven in Italië", vertelt Lucien.


Lucien en Luuk samen met leverancier Vito bij een van zijn druivenvelden.

"Tien tot vijftien jaar geleden bestond het hele Italiaanse druivengamma nog uit witte, rode en zwarte druiven met pit. Nu moet ik zeggen dat de Italia- en Victoria-druiven qua smaak nog altijd onovertroffen zijn. Italië is als een van de laatste landen overstag gegaan om zich te focussen op de pitloze druiven op vraag van de Europese retailklanten. En daardoor zijn er de laatste jaren een enorme hoeveelheid pitloze variëteiten bijgekomen", vertelt Lucien.


Pakhuis La Pernice, het kwaliteitsmerk dat exclusief in Nederland verkrijgbaar is bij LubaFresh

"Niet alle klanten zijn daar even blij mee, want hierdoor komen er een enorm aanbod aan variëteiten op de markt, maar uiteindelijk zullen hier de hardlopers wel van overblijven", verwacht Lucien. Hij noemt de druiven dit seizoen kwalitatief super. "Vanaf maart is het enorm warm geweest in Italië en nu is er voor het eerst sinds vier maanden een beetje regen gevallen. Door het warme weer is de korrelgrootte wat achter gebleven, maar de smaak is super. De wat lagere temperaturen nu bieden ook perspectief voor de latere soorten die in september en oktober op de markt komen."

Lucien bezocht onder meer zijn vaste leverancier La Pernice waarvan Luba Fresh de exclusiviteit heeft voor de Nederlandse markt, alsook Bergware, waarvan hij de exclusieve distribiteur in het zuiden van Nederland is. "Deze druiven komen in een speciale verpakking drie keer per week binnen en zijn al ingedeeld voordat ze gelost zijn", vertelt Lucien, die trots is dat zijn zoon Luuk ook enthousiast is voor het vak. "Mijn zakenpartner in Italië waar ik volgend jaar dertig jaar mee werk, Mario Perrone, kent Luuk al sinds dat hij in de luiers zit."

Luuk en Lucien samen met Mario Perrone, die al bijna 30 jaar zakenpartner van Lucien is in Italië 

De prijzen van de pitloze druiven liggen dit jaar zo'n euro per doos hoger dan vorig jaar, maar tegelijkertijd compenseert dit bij lange na niet de enorme kostenstijgingen. Alleen de kosten voor het wegtransport zijn al 25-30%% hoger dan vorig jaar", aldus Lucien. Wel is de druivenverkoop anders dan in het verleden, merkt de druivenspecialist. "Voor de topkwaliteit druiven kun je nog altijd een acceptabele prijs krijgen, maar voor de mindere kwaliteit is er vandaag de dag eigenlijk geen markt meer."De druiven van BERGWARE zijn met name door hun speciale verpakking erg in trek bij de klanten van LubaFresh

Voor meer informatie:
Luciën de Wit
LuBa Fresh
Tel: 077-777 7715
Mob: 06-41273443
[email protected]  
www.LuBaFresh.com