Jacob Aktalan, MG Fruit:

"Prijs watermeloenen torenhoog, maar door lage Spaanse aanplant zijn ze nauwelijks beschikbaar"

Tholen - Dat de vraag naar watermeloenen groot is in deze zonnige periode, is niet al te verwonderlijk. Problematisch is echter dat het aanbod dit jaar maar heel beperkt is. "Vorig jaar was augustus bar en boos voor de watermeloenen, waardoor veel tuinders besloten hebben om dit jaar geen watermeloenen te zetten. Daardoor is er nu veel te weinig fruit op de markt", vertelt Jacob Aktalan van MG Fruit uit Ridderkerk.

"Prijzen voor de watermeloenen liggen op een niveau rond de 1,30 euro per kilo. Dat is in augustus nog niet vaak vertoond. Je kunt alleen nauwelijks watermeloenen krijgen. De productie - die nu uit La Mancha komt - gaat grotendeels de programma's in. Gezien de lage aanplant in Spanje zie ik de situatie ook niet meteen veranderen en zie ik het alleen maar gekker worden", aldus de importeur.

"Brazilië zal volgende week van start gaan met laden, maar dat zullen ook niet meteen volle containers met watermeloenen zijn. Bovendien is dat met de verdubbelde zeevrachtkosten ook spannend genoeg wie er in zal stappen", vervolgt Jacob. "De overige meloenentypes gaan redelijk weg, maar die markt is niet zo heet als bij de watermeloenen. Galia  en Cantaloupe worden rond de 6 euro verkocht en bij deze tekorten in de markt zijn ook de gele meloenen nog goed te verkopen."

Voor meer informatie:
Jacob Aktalan
MG Fruit
Selderijweg 90-E
2988 DG Ridderkerk
Tel: 0180-745474
Mob: +31 612676257
jacob@mgfruit.nl 
www.mgfruit.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven