Spanje: Alcampo neemt 235 supermarkten en een dc over van DIA

Polen: Żabka breidt winkelnetwerk uit tot 8.500 verkooppunten
De Poolse retailer Żabka heeft in de eerste helft van 2022 577 verkooppunten geopend, waarmee het totale aantal winkels in zijn netwerk op 8.500 komt. Momenteel omvat het netwerk meer dan 7.200 franchisenemers, merkte de Poolse retailer op.
Bron: esmmagazine.com 

Nederlandse retailer Spar wil Israëlische markt betreden 
De Israëlische zakenman Amit Zeev zei dat hij een voorlopige overeenkomst heeft ondertekend om de Nederlandse supermarktketen Spar naar Israël te brengen, een stap die meer concurrentie zou creëren en mogelijk de voedselkosten zou verlagen die de laatste maanden sterk zijn gestegen.
Bron: reuters.com 

Lidl Duitsland introduceert 'reddingszak' voor onvolmaakte groenten en fruit
Discountgigant Lidl heeft in zijn Duitse vestigingen een 'reddingszak' (Rettertüte) geïntroduceerd voor minder perfecte groenten en fruit, in een poging voedselverspilling tegen te gaan. De zakjes met imperfecte groenten en gruit zijn verkrijgbaar voor een gereduceerde standaardprijs van € 3 per stuk.
Bron: esmmagazine.com 

Auchan neemt 235 Spaanse supermarkten over
Alcampo, de Spaanse dochteronderneming van Auchan, heeft 235 supermarkten en een distributiecentrum overgenomen van Dia. Omdat die laatste een corner shop-concept wil worden, stoot het veel winkels af die niet in het nieuwe format passen.
Bron: retaildetail.eu 

Honderden Amazon magazijnmedewerkers staken om loon, zegt Britse vakbond
Honderden Amazon-werknemers in een distributiecentrum in Tilbury in het zuidoosten van Engeland zijn naar buiten gestapt uit protest tegen de lonen, zegt de vakbond GMB, het nieuwste teken van de ontevredenheid van de werknemers nu de stijgende kosten van levensonderhoud in alle sectoren tot stakingen leiden.
Bron: reuters.com 

Carrefour draagt 350.000 euro bij om biologische landbouw te ontwikkelen 
Carrefour heeft zopas een ambitieus plan onthuld om de plattelandseconomie nieuw leven in te blazen door nieuwe regionale biologische productlijnen te creëren - dit alles in het kader van een revitaliseringsakkoord dat met de regering is gesloten. Met dit initiatief steunt Carrefour de biologische land- en tuinbouw en wil het met deze investering nieuwe banen helpen creëren in de Franse land- en tuinbouwregio's.
Bron: carrefour.com 

Russische retailer X5 breidt uit in Siberië met verdere investeringen
Retailer X5 Group voert zijn investeringsinspanningen op met plannen om controleaandelen te kopen in twee Siberische bedrijven, honderden nieuwe winkels te openen van zijn discountketen Chizhik en de prijs van veel basislevensmiddelen te verlagen.
Bron: reuters.com 

VK: Waitrose schrapt vanaf september houdbaarheidsdata op bijna 500 producten
Vanaf september zal Waitrose de houdbaarheidsdata verwijderen op bijna 500 producten waaronder wortelgroenten, fruit zoals druiven, citrus en appelen. Het verwijderen van de houdbaarheidsdatum is ontworpen om de hoeveelheid voedselverspilling in Britse huishoudens te verminderen door klanten uit te nodigen hun eigen oordeel te gebruiken.
Bron: waitrose.pressarea.com 

Gorillas trekt zich zelfs terug op Duitse thuismarkt
In Bochum, Gelsenkirchen, Dortmund en Münster zijn de dark stores van Gorillas verlaten en zijn er geen bezorgfietsen meer te bekennen, meldt de lokale nieuwssite Ruhr Nachrichten. Het Berlijnse bedrijf bevestigt dat het zich bijna volledig uit het Ruhrgebied terugtrekt: alleen in de stad Essen blijft het nog actief. In Gelsenkirchen heeft de boodschappenbezorgdienst het slechts een jaar volgehouden.
Bron: retaildetail.eu 

Just Eat Takeaway richt directe aanval op Gorillas
Net nu flitsbezorgingen noodgedwongen worden afgebouwd, gaat Just Eat Takeaway in het offensief. Het bedrijf gaat zijn eigen flash-leveringen uitproberen, en dat allemaal in Berlijn, de thuisbasis van Gorillas.
Bron: retaildetail.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven