Meer dan 2000 gasten gaven tijdens het 25 jarig bestaan van Engels Enschede hun blijk van belangstelling. Enschede het centrum van Twente, ook wel Tukkerland genoemd, ligt vlak tegen de Duitse grens. Daar in Enschede op het industrieterrein heeft Engels zijn zetel met zijn 5000m2 gebouwen en nog meer meters onbebouwd maar schoon geasfalteerd terrein. In 25 jaar is de kleine grossierderij uitgegroeid tot één van Nederlands grootste in aardappelen, groenten en fruit.
De heer Brandriet, oprichter van het bedrijf met zijn echtgenote
De heer Harry Brandriet, directeur en echtgenote
De bananenexpert van Engels en echtgenote
Het was 1962 dat de heer Brandriet de grossierderij van Engels te Hengelo overnam. Na enkele jaren bleken de gebouwen te klein. Besloten werd om de bestaande gebouwen te vernieuwen. Een nieuwe bananenrijperij, die tevens geschikt was voor kartons, werd gebouwd. Een nog grotere uitbreiding betekende het dat de beide zoons Harry en Hans in het bedrijf kwamen.
De heer Brandriet, directeur (R)
Varken aan het spit
In 1974 verhuisde het bedrijf van Hengelo naar Enschede. De nieuwe kantoren en bedrijfshallen, gesitueerd in het havengebied, werden in gebruik genomen. Men beschikte toen over 2.500 m2 ruimte bestaande uit koelcellen, bananenrijperij en overige bedrijfsruimten. Vier jaar later werd de totale bedrijfsruimte tot 500 m2 uitgebreid. Na dit allemaal in kort bestek gememoreerd te hebben in zijn openingswoord zegt de her Brandriet "Hoe is dit allemaal mogelijk geworden?"
25 jaar in aardappelen, groenten en fruit
Veel aandacht werd aan spijs en drank besteed
De viering van het 25 jarig bestaan werd groots opgezet, groots gevierd, groots georganiseerd, groots in dank afgenomen. Meer dan 2000 mensen waren hiervan getuige. Ieder kon er naar hartenlust eten en drinken. De brouwerij Grolsch stond er met een speciale bierwagen.
Twee charmante blikvangers in Twentse klederdracht
Twentse gezelligheid
Vele achterhammen werden aan het spit gebraden, een shoarma stand, een stand met haring, met broodjes en nog veel meer was er om het de vele gasten te veraangenamen. Dit feest was echt Twents, echt Tukkers, van de Tukkers, voor de Tukkers en vele anderen, zoals op het orgel bij de ingang van het terrein stond 'De Tukker'.
Aan de uitgang stond een Gavioliorgel 'De Tukker'
Bron: Primeur 05 - Jaargang 02 - 30 oktober 1987