Britten gaan in supermarkt vaker op zoek naar de beste prijzen

Ierse supermarktomzet -6,5%

VK: Tesco en WWF maken winnaars innovatieversnellingsprogramma bekend
Tesco en het WWF hebben de vijf starters bekendgemaakt die financiering hebben gekregen en de kans om hun innovatie te testen en op te schalen in Tesco's toeleveringsketen om de milieu-impact van het gemiddelde boodschappenmandje te helpen verminderen en een veerkrachtig en duurzaam voedselsysteem in het VK te ondersteunen. De vijf winnaars van Innovation Connections zijn: AgriSound & AM Fresh (Tesco fruitleverancier), technologie die gebruik maakt van bio-akoestiek om bestuivers en plagen op het teeltbedrijf te monitoren en zo telers te helpen de biodiversiteit te beschermen en de opbrengst te verhogen; ai & Hilton (Tesco vlees- en visleverancier); CCm, Andermatt, Farm Carbon Toolkit & Branston (Tesco aardappelleverancier), een demonstratie van CO2-arme meststoffen om de CO2-voetafdruk van de aardappelteelt te verkleinen; Farm Carbon Toolkit & Produce World (leverancier van Tesco-producten), geavanceerde CO2-voetafdruksoftware voor telers in de tuinbouwsector om hun emissies te analyseren en te verminderen en de CO2-vastlegging op het bedrijf te verhogen, terwijl ook kostenbesparingen en efficiëntieverbeteringen worden geïdentificeerd; Future by Insects & Hilton (leverancier van Tesco-vlees en -vis).
Bron: tescoplc.com 

Britten gaan in supermarkt vaker op zoek naar de beste prijzen
Het bezoek van Britten aan supermarkten steeg met 7% j-o-j in de vier weken tot 21 mei, omdat ze op zoek gingen naar de beste prijzen in een crisis rond de stijgende kosten van levensonderhoud, aldus marktonderzoeker NielsenIQ.
Bron: reuters.com 

De eerste 'Just Essentials by Asda' producten deze week in de winkels en online
Asda is deze week begonnen met de overgang van haar budgetvriendelijke Smart Price-assortiment naar het nieuwe merk 'Just Essentials by Asda', dat het grootste budgetvriendelijke essentials-assortiment op de markt moet worden. Het assortiment wordt geïntroduceerd nu bekend is geworden dat de koopkracht van Britse huishoudens een historisch dieptepunt heeft bereikt, met een daling van € 47,47 per week tot €241; een daling van 16,5% op jaarbasis. Meer dan 60 producten zullen deze week in de winkels en online verkrijgbaar zijn, waaronder vlees, vis en een selectie van versproducten".
Bron: corporate.asda.com 

Swiggy duikt op als gegadigde voor overname Duitse retailer Metro business; Reliance Retail, Thailand's CP Group in de race
Voedselbezorgplatform Swiggy is een van de mogelijke kanshebbers om de Indiase activiteiten van het Duitse Metro over te nemen. Ook Reliance Retail, het door Mukesh Ambani beheerde Reliance Industries (RIL) en het Thaise conglomeraat Charoen Pokphand (CP) Group zijn op dit moment waarschijnlijk koplopers om een belang te kopen in Metro Cash & Carry, dat zijn hoofdkantoor in Gurugram heeft.
Bron: timesnownews.com 

Britse mededingingswaakhond onderzoekt aankoop McColl's door Morrisons
De Britse mededingingsautoriteit zal een onderzoek instellen naar de overname van McColl's door supermarktconcern Morrisons, dat onder curatele werd gesteld. De Competition and Markets Authority (CMA) zal onderzoeken of de deal leidt tot een aanzienlijke vermindering van de concurrentie.
Bron : reuters.com 

Ierse supermarktomzet met 6,5% gedaald in 12-weekse periode tot half mei
Uit de laatste cijfers van Kantar over de verkoop van Ierse levensmiddelen blijkt dat de omzet in de 12 weken tot 15 mei 2022 met 6,5% is gedaald. Ierse shoppers passen zich aan de prijsstijgingen aan nu de inflatie voor levensmiddelen 5,5% bereikt, aldus Kantar, de eerste keer dat de inflatie sinds augustus 2013 boven de 5% uitkomt.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Haal meer verse producten in huis met JJ Advance Order
JJ Foodservice geeft klanten met de introductie van JJ Advance Order toegang tot een breder assortiment van premium AGF-producten. Sezer Ozkul zei namens het bedrijf: "Het is fantastisch nieuws en betekent dat we nieuwe premium items kunnen aanbieden, waaronder individueel geportioneerde premium steaks en lokaal geteelde groenten en fruit, zonder dat er een limiet is aan hoe ver we het assortiment kunnen uitbreiden." Groenten en fruit in het assortiment zijn onder andere lokale aardbeien, blauwe bessen, birds eye pepers, exotische paddenstoelen en tomaten."
Bron: blog.jjfoodservice.com 

VK: Patriottische shoppers slaan Britse klassiekers in voor koninginnejubileum
Patriottische shoppers zullen in de aanloop naar het platina jubileum van de koningin de sterkste vraag naar Britse klassieke gerechten in tien jaar creëren. De verkoopvoorspellingen voor het Koninginnedagjubileum zijn als volgt: 5 mln punnets aardbeien; bijna 200.000 verpakkingen met plantaardige equivalenten van klassieke Britse feestmaaltijden, waaronder 300.000 individuele veganistische saucijzenbroodjes.
Bron: tescoplc.com 

Britse retailer B&M benoemt opvolger CEO Arora; waarschuwt voor winstmarge
De Britse discountretailer B&M heeft financieel directeur Alex Russo benoemd als opvolger van oud-CEO Simon Arora, die volgend jaar met pensioen gaat. B&M rapporteerde een aangepaste winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) van € 727 mln voor het jaar eindigend op 26 maart.
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven