Ive Lambert, Starfruit:

"Meloenenmarkt onttrekt zich van de misère waar de mango's en avocado's in zitten"

Tholen - "Het is een moeizaam seizoen voor zowel de mango's als de avocado's." Dit vertelt Ive Lambert van de Belgische importeur Starfruit. "Vanwege grote volumes op de markt is het voor zowel de mango's als de avocado's een lastige markt. Op de meloenenmarkt is het echter vrij leeg, waardoor hier de prijzen goed blijven. De meloenenmarkt onttrekt zich van de misère waar de mango's en avocado's op het moment in zitten."

"De vraag naar meloenen is goed en het aanbod beperkt", gaat Ive verder. "Dit is een atypische situatie die we sinds februari eigenlijk kennen. Vanwege een tegenvallende oogst en moeilijkheden bij het verschepen naar Europa is de aanvoer tijdens het hele Hondurasseizoen beperkt geweest. Het volume wat wel is gekomen, hebben we echter wel voor mooie prijzen verkocht."

"De mango wordt door het zomerfruit naar de achtergrond geduwd"
Zoals aangegeven is het, volgens de importeur, een moeizaam seizoen voor de mango's geweest. "We zitten inmiddels in de laatste weken van het mangoseizoen uit Ivoorkust. Omdat Peru op het einde nog veel meer heeft gestuurd dan we van tevoren hadden voorzien, is er een overlap geweest tussen volumes uit Ivoorkust en Peru. We hebben jaren gehad dat er een gat tussen zat, waardoor je een sterk begin van het Ivoorkustseizoen krijgt. Nu zorgden de grote volumes echter voor lage prijzen."

Het moment van het jaar zorgt ook niet voor een makkelijkere situatie. "De vraag is zeker niet slecht te noemen, maar deze volumes krijg je simpelweg niet verkocht. De supermarkten zijn ook niet happig om acties met de mango te doen. Het zomerfruit komt in het schap, waardoor de mango naar de achtergrond wordt geduwd."

Op de avocadomarkt staat het er niet veel beter voor. "Er is wel verkoop, maar een overvloed aan volumes van verschillende origines zorgt voor grote prijsdruk op de markt. Er is, vanwege de stijgende populariteit, de laatste jaren dusdanig aangeplant dat de vraag het op het moment niet bij kan houden. De vraag stagneert een beetje, maar de aangeplante boomgaarden beginnen nu massaal productie te geven."

Voor meer informatie:
Ive Lambert
Starfruit Company
Werkhuizenkaai 112
Brussel - België
+32 (0)2242 0876
info@starfruit.be  
www.groupadw.be/starfruit 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven