Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China goed op weg om tweede bestemming voor Peruaanse druiven te worden, vóór Nederland

Volgens cijfers van telersvereniging Provid, gepresenteerd door algemeen directeur Alejandro Cabrera op de Redagrícola Piura conferentie, waren de Verenigde Staten tot en met week 14 van 2022 de belangrijkste bestemming voor Peruaanse druiven dit seizoen. De VS nam 41% van de Peruaanse exportdruiven af, Nederland 14% en China 13%.

Cabrera vertelde echter dat het slechts een kwestie van tijd is voordat China Nederland inhaalt. Hij verwacht dat de inhaalbeweging in 2023/24 zal plaatsvinden.

Ook het marktonderzoeksbureau Fresh Fruit stelt in zijn meest recente rapport dat Peru de mogelijkheid heeft om de druivenexport naar China te blijven uitbreiden. “Het precieze volume zal afhangen van de concurrentie en de marktdynamiek.”

De Peruaanse druivenexport naar China in 2021/22 wordt geschat op € 72 miljoen, wat een stijging van 25% betekent ten opzichte van het voorgaande seizoen.

Fresh Fruit meldt dat de Chinese vraag tussen september en maart voornamelijk werd voldaan door drie leveranciers: Peru met een aandeel van 67% (+4% in vergelijking met het voorgaande jaar), Australië met 13% (-2%) en Chili met 9% (-2%).

De Australische export vindt plaats van januari tot en met juli, met als belangrijkste maanden april en mei, wanneer er meer dan 10.000 ton wordt verscheept. Australië en Chili verhoogden hun export met amper 1%, waardoor een deel van de Chinese markt onderbevoorraad bleef. Peru kan dus zijn export aanzienlijk verhogen zonder de prijzen negatief te beïnvloeden.

Bron: agraria.pe

Publicatiedatum: