Dinnerly goedkoopste en Marley Spoon de duurste

Kosten gezinsmaaltijdbox jaarlijks gemiddeld €2.477

In corona werden maaltijdboxen steeds gangbaarder en populairder. Maar met alsmaar stijgende prijzen vond Foodboxen.nl het tijd om het financiële kostenplaatje van maaltijdboxen inzichtelijk te maken. Ze berekenden wat is een gezin jaarlijks kwijt is aan een maaltijdbox.


Bron: Foodbox.nl

Foodboxen.nl berekende het totaalplaatje voor een gezin van 4 personen dat 40 weken per jaar gebruik maakt van een maaltijdbox met 3 gerechten. 40 weken omdat o.a. met feestdagen en vakanties de abonnementen regelmatig gepauzeerd worden.

Uit de becijfering van de prijzen komt naar voren dat:

  • Gezinnen (4 personen) gemiddeld 2477,- euro per jaar kwijt zijn aan een maaltijdbox abonnement met 3 maaltijden per week;
  • Dat komt neer op gemiddeld €619,17 per persoon per jaar.
  • Per persoon per maaltijd is dat €5,16.
  • Per week is dat gemiddeld €61,92 per maaltijdbox.
  • Het is mogelijk om jaarlijks €600,- te besparen door de prijzen naast elkaar te leggen.

De keuze voor een maaltijdbox is vaak een heel bewuste keus. Veel klanten kiezen voor een maaltijdbox om gevarieerder dan wel gezonder te eten, het comfort, en onder meer inspiratie wat betreft gerechten, de tijdsbesparing en afgemeten hoeveelheden. In de supermarkt is de consument waarschijnlijk goedkoper uit. Zo becijferde het Nibud recentelijk dat de dagelijkse minimale kosten voor een warme maaltijd per persoon rond de €2,25 zijn. Dit zijn wel nadrukkelijk minimale kosten.

Bron: Foodboxen.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.