Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vereniging Biologische Boeren Achterhoek (BBA) bestaat 25 jaar

Zomaar een maandagavond in 1997. Op het erf van biologische tuinder Wim Schoemaker is het een gezellige drukte van komen en gaan van grote en kleine busjes. Zoals iedere maandag worden kratjes met sla, aardappelen, boontjes, peen en vele andere groenten en ook zuivelproducten overgeladen van de ene biologische teler naar de andere. Bonnetjes worden meegegeven, de laatste nieuwtjes uitgewisseld en tevreden gaan de bezoekers van de handelsmarkt weer naar hun boerderij, waar de mooie producten hun weg vinden naar de consument via de lokale biologische (boerderij)winkels in de Achterhoek.

Wat begon in 1997, amateuristisch en kleinschalig, door een groep biologische boeren is inmiddels uitgegroeid tot een modern en duurzame manier om verse, biologische, lokale groentes, zuivelproducten en vlees te verhandelen. De bio boeren zijn verenigd in de BBA en gezamenlijk hebben ze in die begintijd Alice en Rein van der Werff benaderd, die de uitdaging aannamen en nu al ruim 20 jaar voor de BBA de logistieke distributie en financiƫle dienstverlening met hun bedrijf DistrEko uit Winterswijk uiterst efficiƫnt verzorgen. Rechtstreeks van land naar klant.

Op zondag 22 mei wordt het feit dat de vereniging BBA inmiddels 25 jaar bestaat feestelijk gevierd. Uitgenodigd zijn alle betrokken tuinders, boeren, winkeliers, cateraars en (oud) leden. Bij elkaar meer dan 150 mensen die betrokken zijn of waren bij dit sympathieke en succesvolle Achterhoekse initiatief.

Voor meer informatie:
BioBoeren Achterhoek
www.bioboerenachterhoek.nl 
www.achterhoekpakket.nl 

Publicatiedatum: