Lidl verhoogt minimum startloon in Duitsland

Moderne supermarkten blijven groeien in Bosnië en Herzegovina
De retail in Bosnië en Herzegovina bleef in 2021 hinder ondervinden van de politieke en economische situatie, zo blijkt uit een analyse van Euromonitor International. Moderne supermarkten bleven echter marktaandeel winnen op traditionele supermarkten door grotere winkelruimtes, trouwheidsprogramma's, scherpere prijzen en frequente kortingen en promo's aan te bieden. Marktleiders Bingo (met meer dan 200 verkooppunten) en Konzum (dat vorig jaar 11 winkels opende) bleven hun netwerken uitbreiden.
Bron: esmmagazine.com 

40% van Poolse B2B-bedrijven verkoopt online
Meer dan 90% van de Poolse B2B-bedrijven is van plan om e-commerce kanalen te ontwikkelen. Ongeveer 40% van de zakelijke aanbieders verkoopt al online. Voor één op de vier bedrijven in Polen is e-commerce goed voor meer dan 80% van de omzet. Dit zijn enkele van de bevindingen van een nieuw rapport in opdracht van E-commerce Polen.
Bron: ecommercenews.eu 

Deliveroo's Britse chauffeurs krijgen collectieve onderhandelingsrechten door vakbondsovereenkomst
Deliveroo heeft een overeenkomst getekend met vakbond GMB om de 90.000 zelfstandige chauffeurs van het voedselbezorgingsbedrijf in Groot-Brittannië het recht te geven op collectieve onderhandelingen over loon en overleg over voordelen. Het Britse bedrijf zei dat een loonbodem zal worden gegarandeerd aan rijders als onderdeel van de deal en jaarlijks zal worden besproken met de GMB vakbond.
Bron: esmmagazine.com 

Lidl verhoogt minimum instaploon in Duitsland
Discounter Lidl heeft aangekondigd dat het zijn minimumuurloon in Duitsland zal verhogen tot €14 bruto, met ingang van 1 juni 2022. De retailer voegde eraan toe dat zijn minimum aanvangssalaris kan oplopen tot € 18,26 bruto per uur plus kerst- en vakantiebonussen, op basis van de indeling in de betreffende regionale cao en de ervaring van de kandidaten.
Bron: esmmagazine.com 

Baas van Britse Tesco verdiende € 5,5 mln in 2021-22
Ken Murphy, de CEO van Tesco, de grootste retailer van Groot-Brittannië, ontvangt in 2021-22 een totaal salarispakket van € 5,5 mln en heeft voor het lopende jaar een salarisverhoging gekregen, zo bleek uit het jaarverslag van het concern.
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven