Frankrijk: Supermarktketen E.Leclerc bevriest prijzen van 120 meest gekochte artikelen

VK: Tesco slaat handen ineen met Uber om boodschappen van 20 winkels te bezorgen
Supermarkt Tesco is een samenwerking aangegaan met taxibedrijf Uber om zijn bezorgservice voor levensmiddelen uit te breiden. De leveringen zullen plaatsvinden vanuit 20 winkels in het Verenigd Koninkrijk, waaronder Edinburgh, Bradford, Portsmouth, Norwich, St Albans en Letchworth. Uber Eats koeriers zullen producten leveren die besteld zijn via de Whoosh service van de supermarkt.
Bron: bbc.com 

Maxima Letland boekt omzetgroei van 4,2% in boekjaar 2021
Maxima Latvija heeft een omzetstijging van 4,2% op jaarbasis, tot € 915 mln, gerapporteerd in zijn boekjaar 2021. De winst voor belastingen van het bedrijf bedroeg € 32,7 mln, een daling van 2% op jaarbasis, als gevolg van kostenstijgingen en de investeringen van het bedrijf in prijsverlagingsinitiatieven.
Bron: esmmagazine.com 

Schotse supermarktgroep neemt nieuwe naam aan en plant expansie
De Schotse supermarktgroep Eros krijgt volgende maand een nieuwe naam: Greens Retail. De groep heeft in heel Schotland winkels onder de merknamen Greens en Nisa, onder meer in Kirkcaldy, Markinch, Leven, Crossford, Ellon, Peterhead, Inverurie en Kinross.
Bron: talkingretail.com 

Zweden: ICA Real Estate verwerft het aandeel van Alecta Fastigheter in Långeberga Logistik
ICA Real Estate heeft een overeenkomst gesloten en bezit genomen van het 50% aandeel van Alecta Fastigheter in de gezamenlijke onderneming Långeberga Logistik AB. ICA Real Estate heeft de overname uitgevoerd door een terugkoopoptie uit te oefenen. Door de overname krijgt ICA Real Estate het alleenbeschikkingsrecht over het vastgoed en kan ICA Real Estate het grootste logistieke vastgoed van ICA op een meer flexibele manier ontwikkelen. ICA Real Estate en Alecta Fastigheter blijven samen eigenaar van Ancore Fastigheter.
Bron: icagruppen.se 

Italië: Spar kondigt sterke resultaten 2021 aan, gestimuleerd door innovatie en investeringen
Spar Italië heeft haar financiële resultaten voor 2021 bekendgemaakt: € 4 mld omzet, meer dan 90 nieuwe winkelopeningen en een aandeel van 20,6% eigen merk in de totale supermarktomzet. De totale omzet groeide met 2,2%, met name dankzij het groeiende aantal Spar-winkels en de aantrekkingskracht van huismerken onder consumenten. De Spar-organisatie heeft ook sterke expansie- en innovatieplannen voor 2022 die goed op weg zijn.
Bron: spar-international.com 

Europees project om managers van tuinbouwcoöperaties samen te brengen
Roemeense coöperaties coördineren een Europees project om managers van tuinbouwcoöperaties te helpen best practices uit te wisselen. Het project, dat wordt geleid door de Nationale Unie van Groentecoöperaties (UNCSV), loopt over een periode van twee jaar en wordt uitgevoerd in samenwerking met instellingen en deskundigen in Frankrijk, Griekenland en Estland. De eerste trainingssessie, in Athene, Griekenland op 20-26 november 2022, zal zich richten op strategisch ondernemerschap en zakendoen in tuinbouwcoöperaties.
Bron: thenews.coop 

VK: Tesco verkleint de kloof naar netto nul
Tesco heeft vrachtwagentrailers geïntroduceerd met koeleenheden die worden aangedreven door zonnepanelen in plaats van de traditionele dieselmotortechnologie te gebruiken. De eerste koeloplegger van 13,6 meter in Tesco's Peterborough Distribution Centre is al de weg op en levert voorraden aan winkels in Oost-Engeland. Later dit jaar zullen er nog drie koelopleggers naar Peterborough gaan. Door het gezamenlijke initiatief met Marshall Fleet Solutions bespaart elke trailer ongeveer 2.000 liter diesel per jaar en meer dan 5 ton CO2 per jaar.
Bron: tescoplc.com 

VK: Nieuwe Morrisons-eigenaar ontwijkt deal-onderzoek met verkoop tankstation
De Britse mededingingsautoriteit heeft voorgesteld in te gaan op een aanbod van de nieuwe eigenaar van supermarktgroep Morrisons, Clayton, Dubilier & Rice (CD&R), om 87 tankstations te verkopen en zo de bezorgdheid over de hogere brandstofprijzen weg te nemen, aldus de Britse mededingingsautoriteit. CD&R heeft in oktober vorig jaar de aankoop van Morrisons, de op drie na grootste supermarktketen van Groot-Brittannië, afgerond met € 8,3 mld.
Bron: reuters.com 

Frankrijk: Supermarktketen E.Leclerc bevriest prijzen van 120 meest gekochte artikelen
De Franse supermarktketen E.Leclerc heeft aangekondigd de prijzen van zijn 120 meest gekochte artikelen te bevriezen en garandeert dat de aankoopprijs ervan niet zal veranderen tussen 4 mei en juli. De lijst van producten omvat bepaalde AGF-soorten, vruchtensap, rijst, koffie, meel, suiker, zuivelproducten, eieren, luiers, afwasmiddel en andere schoonmaak- en toiletartikelen.
Bron: connexionfrance.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven