Albert Heijn opent 70e vestiging in België

Inflatie levensmiddelenprijzen VK op hoogste niveau sinds december 2011
De prijsinflatie van levensmiddelen in het VK bedraagt momenteel 5,9%, het hoogste niveau sinds december 2011, zo blijkt uit de meest recente marktaandeelgegevens van Kantar. In de 12 weken tot 17 april zijn de supermarktverkopen in het VK volgens Kantar met 5,9% gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, terwijl de omzet ook is gedaald ten opzichte van dezelfde periode 2 jaar geleden, met 0,6%.
Bron: esmmagazine.com 

Hongarije: Spar investeert ongeveer € 28,3 mln in winkelnetwerk
Spar Hongarije heeft 2 Interspar Hypermarkten en 2 Spar Supermarkten gemoderniseerd en een nieuwe supermarkt geopend in Boedapest. Het lopende moderniseringsprogramma van Spar Hongarije richt zich op het aanbieden van een uitgebreid productassortiment in een moderne winkelomgeving, het bieden van hoogwaardige klantenservice en het verminderen van de impact op het milieu. De investeringen in de laatste 5 winkels bedroegen in totaal ongeveer € 28,3 mln.
Bron: spar-international.com 

Tsjechië: Online supermarkt Rohlik boekt 53% omzetstijging door expansie
Rohlik Group heeft zijn netto-inkomsten in het afgelopen boekjaar met 53% op jaarbasis zien stijgen tot € 490 mln, aldus het bedrijf. Het Tsjechische online levensmiddelenbedrijf bouwt verder aan zijn Europese expansie. De groep, opgericht in 2014 door ondernemer Tomas Cupr, zal zijn fiscale jaar tot april eindigen met meer dan 1 mln klanten, zei het, na de introductie van activiteiten in Duitsland vorig jaar, toe te voegen aan bestaande markten in de Tsjechische Republiek, Oostenrijk en Hongarije. Het is van plan om in 2022 van start te gaan in Italië, Roemenië en Spanje, en om verder uit te breiden in Duitsland.
Bron: reuters.com 

Italië: Maiora herintroduceert 2 opgewaardeerde Interspar hypermarkten en een Despar supermarkt
Spar Italië regionale retailer Maiora heeft 2 Interspar hypermarkten en een Despar winkel in Calabrië heropend, na een volledige renovatie. De investering in modernisering maakt deel uit van het ontwikkelingsprogramma van Maiora's winkelnetwerk. De onderneming blijft zich richten op het verder versterken van de aanwezigheid van het merk Spar in Calabrië. In deze regio heeft Maiora 85 winkels, waaronder winkels in eigendom van de onderneming en winkels in zelfstandig bezit.
Bron: spar-international.com 

Albert Heijn opent 70e vestiging in België
De Nederlandse retailer Albert Heijn heeft zijn 70e winkel geopend in België, in het Limburgse Hechtel-Eksel. De winkel onderstreept de ambities van de retailer in België, aldus Ahold Delhaize in een verklaring, namelijk 'Vlaanderen blauw kleuren' met een mix van 100 fysieke winkels en thuisbezorging van boodschappen.
Bron: esmmagazine.com 

Spar Market-format in Schotland: CJ Lang breidt uit met 1e eigen winkel in 5 jaar
CJ Lang & Son, de groothandel en retailer voor Spar in Schotland, heeft zijn 1e nieuwe bedrijfswinkel sinds 2017 geopend. Het heeft een 3e generatie familiebedrijf overgenomen, Kinnaird's Nisa Local, in Dalbeattie, Dumfriesshire. De Spar Market-formulewinkel is de 1e in zijn soort in Schotland. De winkel legt sterk de nadruk op vers fruit en verse groenten, maar ook op gekoelde voedingswaren en biedt een antwoord op de belangrijkste klantenbehoeften zoals "food-to-go" en maaltijden voor vanavond.
Bron: talkingretail.com 

Denemarken: Coop stelt klimaateisen aan alle grote voedselleveranciers
Coop Denmark heeft een nieuwe reeks klimaatgerelateerde eisen voor al zijn grote voedselleveranciers bekendgemaakt. Leveranciers moeten zich verbinden tot 'ambitieuze' reductiedoelstellingen voor het klimaateffect van de levensmiddelen die zij leveren aan SuperBrugsen, Kvickly, Dagli´Brugsen, Coop 365discount, Fakta, Irma en Coop.dk MAD, aldus de retailer. De maatregel zal in de eerste plaats gelden voor de meer dan 50 leveranciers die goederen leveren met een waarde van ongeveer € 13,4 mln per jaar en meer.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Lidl roept publiek op te helpen locaties voor nieuwe winkels te vinden
Lidl GB heeft aangekondigd dat het een beroep doet op het Britse publiek voor hulp bij het vinden van locaties voor nieuwe winkels. De discounter, die in 2021 en 2022 € 1,5 mld investeert in zijn expansie, heeft bekendgemaakt dat het een vindersloon aanbiedt aan het publiek dat met succes geschikte locaties voor nieuwe Lidl-winkels weet te vinden. De vergoeding is ofwel 1,5% van de totale aankoopprijs van een vrij stuk grond of 10% van de huur van het eerste jaar voor erfpacht, wat neerkomt op €26.613 voor een voltooide aankoop van een locatie van € 1,7 mln.
Bron: corporate.lidl.co.uk 

Online omzet in Europa -13% in 1e kwartaal
Wereldwijd zijn de inkomsten uit e-commerce in het 1e kwartaal van dit jaar met 3% gedaald, vergeleken met dezelfde periode in 2021. Die daling was ook in Europa te zien (-13%). De online omzet in Spanje steeg echter met 6% j-o-j. Het is het enige land in Europa waar de digitale inkomsten in dit tijdsbestek stegen. De wereldwijde groei van de online verkoop is de voorbije kwartalen vertraagd, zoals bleek uit eerder onderzoek. De daling van de online omzet is echter de eerste geregistreerde daling in de 9-jarige geschiedenis van de Salesforce Q1 Shopping Index. De daling staat in schril contrast met de wereldwijde online omzetgroei in Q1 in 2021 van 69%.
Bron: ecommercenews.eu 

Rusland: Retailer Lenta herroept verwachtingen voor 2022 vanwege politieke onzekerheid
De Russische retailer Lenta heeft gezegd dat het zijn vooruitzichten voor 2022 wat betreft winkelopeningen en kapitaaluitgaven intrekt omdat de politieke onzekerheid de Russische retailmarkt onder druk blijft zetten. Lenta, dat een keten van hypermarkten in het hele land exploiteert, zei dat het geen nieuwe verwachtingen zou geven totdat de marktomstandigheden zich stabiliseren.
Bron: reuters.com 

Portugal: Lidl brengt lingerie op basis van algen 
Lidl Portugal heeft zijn rekken opnieuw bevoorraad met lingerie op basis van zeewiervezels, verkocht onder het Esmara huismerk. Het Seacell-gamma maakt gebruik van vezels geproduceerd uit zeewier, dat koolstofneutraal en volledig biologisch afbreekbaar is.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven