2,4 ton cocaïne in container bananenchips met bestemming België onderschept in Ecuador

De Ecuadoraanse politie heeft 2,4 ton cocaïne in beslag genomen. De drugs zaten verstopt in een container met bananenchips die vanuit de haven van Guayaquil, ten zuidwesten van Quito, naar Antwerpen zou worden verscheept, zo heeft het Ecuadoraanse ministerie van Binnenlandse Zaken bekend gemaakt. De cocaïne zou volgens politiebronnen in Ecuador $ 5 miljoen waard zijn. Eens op bestemming zou dat cijfer zijn gestegen tot $ 92 miljoen.

Er werden in totaal 2.461 pakjes cocaïne gevonden. Er is één persoon aangehouden, de eigenaar van een in Guayaquil gevestigd bedrijf dat bananenchips produceert. De pakjes cocaïne zaten verstopt in de zakken chips.

Toename in beslag genomen goederen in 2022
Tot nu toe is dit jaar 34 ton cocaïne in beslag genomen, terwijl dat in dezelfde periode van vorig jaar 18 ton was, iets meer dan de helft. In de zeevracht is 25 ton in beslag genomen, het dubbele van de 12 ton van vorig jaar in dezelfde tijdspanne.

De politie ontdekte ook een opslagplaats voor drugs in de wijk Santa Martha 1, ten zuiden van Guayaquil. Er werden 150 pakjes cocaïne gevonden, naast een drone, twee pistolen, drie stoorzenders, munitie, messen en weegschalen. Een Ecuadoraanse burger werd gearresteerd.

Ecuador wordt geconfronteerd met massale drugshandel en drugsgerelateerd geweld. Er werden vorig jaar 14 personen per 100.000 inwoners vermoord, bijna het dubbele van 2020.

Bron: infobae.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven