Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Twee mango's verkocht voor recordbedrag op Japanse veiling

Twee mango's van topkwaliteit uit de Japanse prefectuur Miyazaki hebben op 14 april tijdens de eerste veiling van het jaar op een groothandelsmarkt in de zuidwestelijke Japanse stad Miyazaki een recordbedrag van 500.000 yen (ongeveer 3.700 euro) opgebracht. Het bod was 2,5 keer hoger dan in 2021.

Ongeveer 15% van de mango's die in de prefectuur Miyazaki worden geoogst, worden geclassificeerd als mango's van het topmerk "Taiyo no Tamago" (zonne-ei). Om hiervoor in aanmerking te komen, moeten zij een suikergehalte van 15% of meer hebben en ten minste 350 gram wegen. De oogst begint eind april en bereikt zijn hoogtepunt eind mei tot juni.

Tomohiro Ishikawa, manager van de verkoop- en distributieafdeling van landbouwcoöperatie JA Miyazaki: "Hoewel de telers het moeilijk hebben door de hoge grondstofprijzen, hoor ik dat de kwaliteit van de mango's dit jaar weer uitstekend is."

Bron: mainichi.jp


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.