Marokkaanse voedselexport naar VK met bijna 40% gestegen na Brexit

De Marokkaanse voedselexport naar het Verenigd Koninkrijk is sinds januari 2021 met ruwweg 40% gestegen, waarvan meer dan 80% tomaten en citrus.

Chris Woodward, Brits consul-generaal en directeur van het Department for International Trade in Marokko, verklaarde dat het Verenigd Koninkrijk momenteel 25% van zijn tomatenbehoefte uit Marokko importeert. Volgens Woodward stonden groenten en fruit in 2021 bovenaan de Marokkaanse export naar het VK, met een totale waarde van 377,8 miljoen euro, terwijl granen bovenaan de Marokkaanse import uit het VK stonden (28,1 miljoen euro).

De Marokkaanse export van watermeloenen en komkommers naar het VK is het afgelopen jaar blijven stijgen, voegde hij eraan toe. In oktober 2019 ondertekenden de twee landen een post-Brexit associatieovereenkomst; de overeenkomst trad in januari 2021 in werking. In het kader van de bilaterale overeenkomst hebben Rabat en Londen gezworen om de handelsbetrekkingen in stand te houden en te consolideren, evenals het bilaterale handelsvolume te vergroten.

Bron: moroccoworldnews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.