Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lidl zet eigen containerrederij op: Tailwind Shipping Lines

Britse supermarkt Morrisons waarschuwt voor klap van oorlog in Oekraïne en inflatie
Morrisons, de op drie na grootste retailer van Groot-Brittannië en een belangrijke levensmiddelenproducent, heeft gewaarschuwd dat zijn omzet en kernwinst voor het jaar kunnen worden getroffen door de crisis in Oekraïne en de stijgende inflatie, tenzij de omstandigheden verbeteren. Het supermarktconcern zei dat het conflict tussen Rusland en Oekraïne en de stijgende inflatie sinds begin februari een invloed hebben gehad op de consumentenbestedingen en daarmee op de omzet en de kernwinst van het concern. Morrisons rapporteerde een aangepaste kernwinst van € 1,1 mld voor het jaar tot 30 januari 2022.
Bron: reuters.com 

Oostenrijk: Lidl ziet groei in netto-omzet en marktaandeel in boekjaar 2021
Lidl Oostenrijk heeft een netto-omzetgroei van 2% gemeld tot ongeveer € 1,5 mld in zijn boekjaar 2021, met een autonome omzetstijging van 20%. Het bedrijf meldde ook een lichte groei van het marktaandeel in deze periode, waarin het bedrijf € 100 mln investeerde in modernisering, nieuwe gebouwen en uitbreidingsprojecten.
Bron: esmmagazine.com 

Duitsland: Rewe Group groeit verder met circa € 2 mld
Rewe Group sloot het boekjaar 2021 succesvol af met een sterke omzetstijging van ongeveer €2 mld. Daarmee leverde het opnieuw het bewijs van zijn prestatiekracht in de uitdagende omgeving veroorzaakt door de coronavirus pandemie. De totale externe omzet van de voortgezette activiteiten steeg met 2,5% van € 74,6 mld tot € 76,5 mld.
Bron: rewe-group.com 

VK: Aldi voorspelt dat fruitboeketten de grote trend van deze zomer worden
Aldi ziet de fruitboekettrend als de sensatie van de zomer op het gebied van etentjes. Met behulp van een arrangement van hele en gesneden fruit dat op een bos bloemen lijkt. Deze trend is uitgegroeid tot een virale sensatie en heeft op TikTok met maar liefst 30,4 mln views. De supermarkt heeft samen met fruitboekettenspecialist Alice Ostan een stap-voor-stap handleiding gemaakt waarmee klanten deze zomer indruk op hun gasten kunnen maken met hun eigen creatie van een fruitboeket.
Bron: aldipresscentre.co.uk 

Deense retailer Dagrofa na 8 jaar weer winstgevend
De Deense retailer Dagrofa heeft bekendgemaakt dat het bedrijf in 2021 weer winst heeft gemaakt na 8 jaar verlies te hebben geleden. Het bedrijf schrijft de prestaties toe aan 3 jaar inspanningen voor zijn #StærkereSammen (StrongerTogether)-strategie. De winst over het boekjaar 2021 bedroeg € 7,6 mln, tegen een verlies van € 12,9 mln in 2020.
Bron: esmmagazine.com 

Deliveroo en Waitrose breiden landelijke samenwerking uit
Waitrose en Deliveroo hebben aangekondigd dat ze hun samenwerking uitbreiden om tegemoet te komen aan de sterke vraag van klanten naar boodschappenbezorging door tegen de zomer meer dan 70 nieuwe Waitrose-locaties toe te voegen. Tot de best verkochte artikelen behoren avocado's, blauwe bessen, zuurdesembrood en melk.
Bron: waitrose.pressarea.com 

VK: "Grow with Aldi" leverancierswedstrijd wordt tv-serie
Aldi heeft bekendgemaakt dat zijn leverancierswedstrijd "Grow with Aldi" later dit jaar zal worden uitgezonden in de vorm van een realityserie op Channel 4. "Grow With Aldi" wordt een zesdelige serie van een uur. In elke aflevering wordt een winnaar gekozen, die een contract krijgt om aan de winkels van de discounter te leveren.
Bron: grocerygazette.co.uk 

Mercadona plant 10 winkelopeningen in Portugal voor 2022
De Spaanse retailer Mercadona heeft de eerste van de 10 nieuwe supermarkten geopend die het dit jaar voor Portugal heeft gepland. De winkel in Guimarães is Mercadona's 30e in Portugal en de 2e in de noordelijke stad. In juni 2021 opende de Spaanse retailer daar zijn eerste winkel.
Bron: esmmagazine.com 

Duitse retailer Lidl zet eigen scheepvaartlijn op
Lidl, onderdeel van de Schwarz Group en een van de grootste retailers ter wereld, heeft zijn eigen containerrederij opgericht met als doel de uitdagingen in de logistieke keten het hoofd te bieden, vertragingen bij de levering van zijn producten te verminderen en hoge vrachttarieven te vermijden. Volgens de registratiegegevens bij het Europese merkenbureau heet de nieuwe rederij van Lidl Tailwind Shipping Lines.
Bron: container-news.com 

Publicatiedatum: