Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fotoreportage volgt op vrijdag 8 april

Het gevoel van opluchting en herkenning heerst op Fruit Logistica

Tholen - Er heerst over het algemeen een tevreden en opgeluchte stemming onder de Nederlandse en Belgische standhouders tijdens de Fruit Logistica dit jaar. Over het feit dat eindelijk weer de mogelijkheid bestond om de relaties in levende lijve te kunnen ontmoeten, maar toch ook opluchting over het toegestroomde publiek.


Onze redactie is als vanouds op volle kracht uitgerukt

Het was even afwachten hoe groot en hoe druk het dit jaar op Fruit Logistica ging zijn. Natuurlijk bleek een deel van de stands leeg en redde het bezoekersaantal het nog niet bij het aantal van voor de pandemie. De beroemde wandelgangen liepen echter vol met bezoekers en delegaties van bedrijven, zodat de beurs in iets afgeslankte vorm alsnog een goed verzamelpunt was en de gelegenheid om afspraken te maken of om bij te praten.

Vanwege het latere tijdstip van de Fruit Logistica zagen velen zich genoodzaakt met een kleinere bezetting aanwezig te zijn, omdat de drukte in het seizoen de nodige handen op het thuisfront vereiste. Bovendien lag voor een groot deel van de fruittelers de aandacht nog bij de zware nachten door de onverwachte vorst. Toch spreken velen van productieve gesprekken met het geïnteresseerde publiek, dat toch boven verwachting aanwezig was.

Het was even inkomen voor de Belgische stands in Hal 27 van het beursgebouw in Berlijn. Hier was het Belgische paviljoen gevestigd, als ook grote namen zoals Hoogstraten en BelOrta. Zeker de eerste ochtend moesten de bezoekers de weg naar de hal nog vinden, maar naarmate de dag vorderde konden onder andere Demargro, Bel’Export en de REO Veiling haar producten en expertise volop delen. "Misschien is het iets minder dan voorgaande jaren", vertelt Guy de Meyer van Demargro. "Alleen zien we wel meer oprecht geïnteresseerde bezoekers. Zo hebben we al veel waardevolle contacten gehad en dat apprecieer ik meer dan de kwantiteit. Het is bovendien heel fijn om eindelijk iedereen weer in de ogen te kunnen kijken na de gekke jaren."

Guy beschrijft een veelvoorkomend gevoel onder de standhouders dit jaar. De opluchting dat het eindelijk weer mogelijk is om het gesprek aan te gaan met klanten, relaties of anders geïnteresseerden zorgde voor een opgetogen sfeer. Ook buiten Hal 27 komen we onder andere Port of Antwerp en Tomra tegen, waar de stands de tweede dag al vrij snel volstroomden. Nieuwe machines en producten werden onder de aandacht gebracht en de vernieuwde verpakking van menig bedrijf kon weer van dichtbij gezien worden. De dagen werden bij de uitgebreide stand van initiator van het Belgische paviljoen, VLAM, op Bourgondisch gepaste wijze beëindigd. Iets wat velen zich geen twee keer lieten vertellen, want de drankjes en hapjes liepen hard bij het rijkelijk toegestroomde publiek. Het leverde hier en daar nog wat kleine oogjes op, maar dit mocht de pret niet drukken.

Morgen zullen op deze site de fotoreportages van de Nederlandse en Belgische stands op Fruit Logistica 2022 verschijnen.