Braziliaanse Purple Gala-appel valt goed in de smaak

De Purple Gala, een 100% rode appel, veredeld door Braziliaanse onderzoekers, is veelbelovend. De schil van deze appel is van een intense en uniforme kleur rood. Onderzoeker Paulo Ricardo Oliveira, van Embrapa Grape and Wine (Bento Gonçalves/RS), sprak over het belang van deze eigenschap voor appelen die aan de marktvraag voldoen.

Oliveira: "Zelfs bij de hitte en de droogte die zich tijdens deze laatste oogst voordeden, was dit nieuwe appelras in staat zijn intens rode kleur te behouden. Dit is een enorm verschil met andere appelrassen op de markt." Naast deze intense kleuring zorgde de homogene grootte er volgens hem voor dat de Purple Gala een klasse 1-classificatie kregen, de meest waardevolle klasse voor meer dan 90% van de geoogste appelen.

Volgens de onderzoeker heeft de nieuwe appel een uitstekende marktacceptatie verworven. "De kwestie van de kleur is van fundamenteel belang omdat, vanuit sensorisch oogpunt, de beslissing van de consument nauw samenhangt met het kleuraspect. Bovendien is het een kans om te profiteren van de export van appelen in Brazilië, gezien de mondiale belangstelling voor Gala-rassen met dit kenmerk."

Bron: brytfmonline.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven