Stakingen in Spanje veroorzaken AGF-tekort in het VK

Een combinatie van stakende Spaanse transporteurs en een reeks andere verstoringen van de toeleveringsketen heeft bijgedragen tot tekorten van een aantal belangrijke groenten- en fruitproducten in het VK. Zo zijn sla en zachtfruit deze week al meer dan twee dagen niet meer op voorraad.

Spanje is een belangrijke leverancier van AGF-producten aan het VK in de winter. Het land is de afgelopen twee weken opgeschrikt door stakingen van vrachtwagenchauffeurs als gevolg van de stijgende brandstofkosten, waardoor het AGF-vervoer grote vertraging heeft opgelopen. Het effect van de stakingen is nog verergerd door het slechte weer in Spanje en Noord-Afrika, problemen met de papierwinkel en de gevolgen van het wereldwijde tekort aan containers, aldus insiders uit de sector.

Jonathan Olins, directeur van importeur Poupart, zei dat de specialist in zachtfruit vorige week te maken had gehad met "een tekort aan transportmiddelen van drie dagen". "En daarna waren er problemen om product van de teeltbedrijven naar de pakstations te krijgen."

Bron: thegrocer.co.uk
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven