Wortelexport naar Oekraïne leidt tot stijgende prijzen op Poolse markt

Onderbrekingen in het aanbod van groenten en fruit in heel Oekraïne, als gevolg van de oorlogsactiviteiten in een deel van het land, hebben een grote invloed op het niveau van de groot- en kleinhandelsprijzen in het groenten- en fruitsegment op de Poolse markt. Met name de Poolse producenten melden dat de prijzen van wortelen deze week aanzienlijk zijn gestegen.

Momenteel leveren de meeste Poolse exportbedrijven wortelen aan Oekraïne, terwijl het aanbod van deze wortelen op de Poolse markt ook snel afneemt, waardoor de prijzen in dit segment aanzienlijk zijn gestegen. De meeste Poolse telers verkopen momenteel geen wortelen goedkoper dan € 0,21-0,28/kg, wat gemiddeld 22% duurder is dan vorige week.

Als gevolg van deze stijging liggen de prijzen voor wortelen op de Poolse markt gemiddeld 14% hoger dan eind maart vorig jaar. Bovendien zijn de meeste marktspelers er zeker van dat de prijzen in dit segment zullen blijven stijgen, aangezien er nu al een tekort aan wortelen op de markt is, terwijl zowel de binnenlandse als de exportvraag vrij hoog blijft.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven