Hennep in de salade

Ambtenaren in Arizona hebben onlangs hennep gelegaliseerd als bladgroentegewas, volgens Robert Masson, assistent-landbouwagent bij de University of Arizona Cooperative Extension. Tijdens zijn studie naar hennep vanwege de vezel- en CBD-kwaliteiten, ondervond Masson de mogelijkheid om hennep als een ingrediënt voor salades te categoriseren.

Hoewel hennep als bladgroente nog niet legaal is in Californië werd het programma van Arizona ongeveer halverwege het winterse groenteseizoen gecertificeerd door de USDA. Er lijkt ook enige commerciële belangstelling voor te bestaan, aangezien sommige bedrijven het momenteel testen.

"Hennep als bladgroente kan iets vroeger worden geoogst dan baby bladspinazie," aldus Masson. Het kan worden gesneden tussen 18 dagen bij warm weer en ongeveer 24 dagen bij koeler weer. Sommigen beweren dat de smaak van hennep lijkt op die van boerenkool. Masson zei dat het licht mintachtig kan aandoen met een beetje bittere smaak. Hij vermoedt dat de bittere smaak wordt gestimuleerd door de warmere temperaturen tijdens de groei. Andere smaakbeschrijvingen zijn "bloemig" en "fruitig".

Bron: farmprogress.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.