Growers United 100% duurzaam in 2040

In 2040 wil telerscoöperatie Growers United 100% duurzaam zijn. De aanpak die bij het bereiken van die stip op de horizon hoort, is vorige week gepresenteerd. Onder het motto Sustainable Together wil men verder verduurzamen van teelt tot schap. 

Drie pijlers, negen thema’s
De pijlers van de aanpak zijn: Less Impact, Reduce Waste en Healthy People. Binnen deze drie pijlers werkt men aan de verduurzaming van negen thema’s. Men noemt zuinig omgaan met energie, water en gewasbescherming, het verminderen van afval en hergebruik van reststromen. Ook is er aandacht voor collega's, medewerkers en de consument, die de 'beste en lekkerste kasgroenten' moet krijgen. 

Meetbare doelen
Growers United heeft in 2019 vastgesteld waar ze staan en waar ze naartoe willen. Met onder meer de HortiFootPrint, een gestandaardiseerde rekenmethode om de inspanningen objectief te meten en helder en eenduidig uit te drukken in een score, houdt men in de gaten waar men staat. 

In de zomer van 2022 wordt een pilot met de HortiFootPrint afgerond. Hierna wordt deze internationaal erkende meetmethode voor alle bedrijven uitgerold. De kennis die dit oplevert, gebruikt de coöperatie om de keten verder te verduurzamen.

Duurzaam dashboard
Een duurzaam dashboard laat aan de hand van dat zien waar Growers United staat op weg naar de concrete (tussen)doelen voor 2025. Met 5 merken, ruim 40 familiebedrijven, circa 635 hectare glas en circa 490 miljoen euro omzet is Growers United een van de grotere spelers in teelt, verpakken en verkoop van kasgroenten in Europa. 

Voor meer informatie:
Growers United
www.growersunited.nl/duurzaamheid


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven