Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Echte Groenteman Van den Belt 125 jaar en zijn tijd vooruit

"Nieuwe winkel Van den Belt geeft klant de ultieme beleving"

Tholen – De winkel van Gerhard van den Belt mocht er al zijn. Toch besluit hij voor een totaal nieuwe inrichting. "Als ondernemer met een goed lopende zaak kijkt hij naar de trends en daarom wilde hij een interieur van den Belt 3.0. ofwel voor een nieuw eigentijds en op de toekomst gericht winkelconcept. Een winkel waar het aangenaam winkelen is en de klant van het ene verleidelijke schap naar het andere drentelt. Uiteindelijk neemt de klant dan meer mee dan hij van plan was", zegt Anne Visser, senior adviseur en coach die voor het winkelontwerp en inrichting zorgde. 


Anne Visser (c)reactief samen met de echte groenteman Gerhard van den Belt

De consument vraagt om andere producten dan 14 jaar geleden. Er is steeds meer interesse voor voorbewerkte producten en kant-en-klare maaltijden. Ook wil de consument graag producten zien die aansluiten bij een vers bereide maaltijd. Dus bij een keur aan fruit, voorbewerkte groenten en maaltijden horen kaas, noten, zuivel, vlees en streekproducten.

Anne: “Ik heb vooral gekeken naar de aankooplogistiek. In veel zaken zie je aaneengesloten presentaties met een overvloed aan producten. In deze nieuwe inrichting heb ik juist rustpunten ingebracht. Hierdoor stap je telkens in een ander thema. Ook is de winkel zo ingericht dat de margerijke producten meer aandacht krijgen. In het prachtige winkelmeubilair geïntegreerd staan de ultramoderne i-COOL meubelen van Kamphuiskoeltechniek, waarin de kwaliteitsproducten de klant liggen te verleiden om makkelijke het winkelmandje in te gaan. De aardappelen en groenten als wortelen en kolen staan nabij de kassa zodat de klant deze zwaardere producten niet door de hele winkel mee hoeft te slepen.”


Cascade carrousel

Een innovatie van Anne is de cascade-carrousel voor groenten en fruit. Deze staat centraal in de winkel en functioneert als een rotonde. Doordat de klant een rondje door de winkel maakt wordt deze geconfronteerd met het volledige assortiment. Anne: “De cascade-displays zijn ware blikvangers in de winkels en hebben een behoorlijke koopimpuls versterkende werking. Dit soort meubels creëert zowel veel meer verkoopruimte voor de producten als meer loopruimte voor de klant.”

De open kookkeuken, waaruit kant en klare maaltijden en voorgesneden producten worden bereid, is visueel verbonden met de winkel en zorgt voor extra beleving. De klant kan ook door het ruiken en zien het vakmanschap van deze ondernemer controleren.

Ook is er een extra ruimte in het zicht gecreëerd, die geschikt is voor diverse aan het vakgebied van van der Belt verbonden activiteiten: asperges schillen, fruitmanden maken, kerstpakketten en gifts samenstellen en presenteren.

“Deze winkel heb ik kunnen laten shinen als nooit tevoren. Het geeft de klant de ultieme beleving en is voor Heerde een plek geworden waar je niet over had durven dromen. Ik nodig iedere groenteman uit om er een kijkje te nemen”, besluit Anne.

Voor meer informatie:
Van den Belt Groente en Fruit
Dorpsstraat 23
8181HL Heerde
T: 0578 691 504
[email protected] 
www.vandenbeltgroenteenfruit.nl 

Anne Visser
www.annevisser.nu