Nieuwe technologie van Indiaas bedrijf kan verspilling uienoogst 50% verminderen

In India gaat elk jaar zo'n 4 tot 5 mln ton uien verloren. De reden voor deze verspilling is het gebrek aan opslagfaciliteiten. Momenteel kampt India met een tekort van ongeveer 500.000 ton uien. Als gevolg van dit tekort stijgen de uienprijzen elk jaar.

Uien worden opgeslagen in pakhuizen en geleverd om een constant aanbod te handhaven tijdens de drie maanden van schaarste. Traditioneel worden ze in grote hoeveelheden opgeslagen in pakhuizen met zuurstof, waar de verliezen aanzienlijk kunnen oplopen tot 20-40%, als gevolg van slechte afspraken vóór en na de oogst.

Om dit probleem aan te pakken, komen veel agro-techbedrijven met hun innovatieve opslag-startup-ideeën. Eén zo'n agritech startup bedrijf is Godaam Innovations. Zij werken aan het doel om de verspilling van de uienoogst met 100% te verminderen. Op dit moment hebben ze een oplossing bedacht om de verspilling van uienoogst met 20-25% te verminderen.

Het team van Godaam Innovations maakt contact met telers met pakhuizen en installeert hun apparaten in die opslagplaatsen. Voor de installatie passen ze de pakhuizen aan en verbeteren ze de ventilatie. Het apparaat is IoT-gebaseerd en werkt met sensoren. IoT-gebaseerde apparaten kunnen draadloos verbinding maken en ze kunnen ook gegevens verzenden. Deze kunnen gemakkelijk worden gemonitord en gecontroleerd. Na de installatie van deze apparaten houdt het team van Godaam toezicht op de uienvoorraden.

Bron: krishijagran.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven