Kanagawa's Shonan Gold, de zoete citroen

De Shonan Gold, die uitsluitend in de Kanagawa prefectuur wordt ontwikkeld en geteeld, lijkt van buiten op een citroen, maar hij is echter verfrissend zoet, met een vleugje wrangheid. Het vruchtvlees lijkt meer op dat van een sinaasappel, en er zitten ook weinig pitten in.

De teelt van de vrucht, die afkomstig is van het Kanagawa Agricultural Technology Centre in Odawara, is begonnen in 1988 en heeft vervolgens tot 1999 diverse selectie- en vermeerderingsprocedés doorlopen om de stabiliteit van de kenmerken van de vrucht te
garanderen. Shonan Gold is ontstaan uit een kruising tussen twee andere Japanse citrusrassen, de Ogonkan (of ki-mikan), en de Imamura Unshu, een variëteit van de satsuma mikan.

Deze verrassende vrucht rijpt tussen maart en april en hij behoudt zijn smaak tot in mei. Kanagawa is goed voor 100% van de teelt van Shonan Gold, met als belangrijkste producenten Odawara en Yugawara Town. Omdat er zo weinig van wordt geproduceerd, wordt het ook wel eens een "spooksinaasappel" genoemd.

Bron: japantoday.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven