Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Klimaatverandering ontregelt Indiase mangoteelt

Volgens deskundigen hebben de late bloei en de daaruit voortvloeiende vertraging van de oogst als gevolg van de klimaatverandering en de niet seizoensgebonden regen, de bloeicyclus van mangobomen aangetast. Dit zal hoogstwaarschijnlijk gevolgen hebben voor de oogst in de komende maanden.

In een recent rapport staat dat telers in het district Mysore van de Indiase deelstaat Karnataka afwijkingen hebben geconstateerd in het proces van het in bloei komen van de mango's, waarbij de late bloei de oogst heeft vertraagd. Dit is het gevolg van de klimaatverandering en de niet seizoensgebonden regens in de regio. De mangoproducerende gebieden in Mysore worden sinds oktober geteisterd door regen.

In het district Mysore wordt op 4.500 hectare land mango geteeld. Vorig jaar leverde de regio ongeveer 1,5 miljoen ton mango, wat dit jaar waarschijnlijk zal dalen tot 0,7 à 0,8 miljoen ton, aldus het Star of Mysore-rapport.

Intussen zien Indiase telers in de Malda-regio in Bengalen al vroeg knoppen in de bomen uitlopen, ondanks de strenge winter. De mangoknoppen verschijnen in de regio vanaf februari, maar de meeste boomgaarden in het district zagen de knoppen dit jaar al in januari verschijnen. De afdeling Tuinbouw en Voedselverwerking van het district is echter optimistisch dat deze knoppen met de juiste verzorging een vroege oogst kunnen geven.

Bron: gulftoday.ae

Publicatiedatum: