Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

China: Bezorgdheid over veiligheid importfruit beïnvloedt afzet

Het Chinese Lentefeest nadert en consumenten beginnen hun inkopen voor Nieuwjaar te doen. Fruit is een essentieel nieuwjaarsproduct op het boodschappenlijstje voor het Lentefeest en de markt heeft onlangs een piek in de afzet ingezet.

"De prijs van binnenlands fruit is dit jaar relatief stabiel en de schommelingen zijn niet erg groot. Door het effect van de pandemie is de prijs van importfruit echter hoger dan in voorgaande jaren. De groothandelsprijs van durian is nu bijvoorbeeld € 8,45/kg, terwijl die in dezelfde periode van de voorgaande jaren slechts € 5,63/kg kostte."

Getroffen door de pandemie besteden consumenten meer aandacht aan de veiligheid van importfruit, wat op zijn beurt de afzet beïnvloedt. Een fruitdistributeur zei dat naast deze factor de kwaliteit van binnenlands fruit sterk is verbeterd, wat ook een van de belangrijke redenen is waardoor het beter presteert dan importfruit.

Fruit op de groothandelsmarkt wordt meestal verkocht in een doos of een mand. Voor consumenten die tijdens het lentefeest familie en vrienden willen bezoeken is het een goede keuze om op de groothandelsmarkt te kopen. Veel bedrijven verkopen nu fruit in geschenkdozen. Nadat de klanten op de groothandelsmarkt verschillende soorten fruit tegen groothandelsprijzen hebben gekocht, kunnen zij deze in geschenkdozen verpakken om familie en vrienden te bezoeken, wat veel geld bespaart in vergelijking met het kopen van fruit tegen retailprijzen. Bovendien zijn fruitgeschenkdozen van meer dan € 42,29 nauwelijks te vinden en slechts enkele mensen kunnen zich die veroorloven. In de afgelopen twee jaar is de consumptie van fruit uit het topsegment aanzienlijk gedaald en zijn consumenten rationeler geworden in hun aankoop van fruitgeschenkdozen.

Bron: f.qianzhan.com; Kylin Financial Media


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven