Colombiaanse Tecbaco exporteerde 17,8 mln kartons bananen

Volgens de jaarrekening die het Colombiaanse bananenbedrijf Tecbaco heeft ingediend, is de bananenexport van deze handelsonderneming vorig jaar met 23% gestegen in vergelijking met 2020. Het leverde in totaal 17,8 miljoen kartons aan de buitenlandse markten voor € 183 miljoen.

In 2021 exporteerde Colombia 10,9 miljoen kartons conventionele bananen, waarvan 78% naar de VS, en 6,9 miljoen kartons biologische bananen, waarvan 88% naar de VS.

"Deze resultaten hebben we behaald dankzij de dagelijkse inzet van alle medewerkers van Tecbaco om kwaliteitsvolle producten af te leveren. Alleen zo kunnen we immers meer internationale markten veroveren en voldoen aan de eisen van de consument. Deze aanpak zal ons ongetwijfeld ook in staat stellen om ons doel van 25 miljoen kartons in 2025 te bereiken", zegt manager Yerges Rodríguez.

Met deze cijfers bevestigt Tecbaco zijn toonaangevende rol in de Colombiaanse bananensector. Het bedrijft heeft zijn eigen doelen overtroffen en levert zo een bijdrage aan de reactivering van de sector en het herstel van de economie van het land.

Bron: valoraanalitik.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven