Lege schappen bij Mere in Engeland

Esselunga, Lidl en Conad onderscheiden zich in Italiaans marktonderzoek
Esselunga, Lidl en Conad behoorden tot de leidende Italiaanse retailers die in een door het portaal Alimentando gepubliceerd rapport werden erkend voor hun kwaliteit. Het rapport analyseerde de prestaties van de top 10 retailers in termen van marktaandeel en de 3 best presterende spelers in het georganiseerde distributiesegment (Aspiag, Crai, D.It.).
Bron: esmmagazine.com 

VK: Voormalig supermarktbaas Lord John Sainsbury, winkelier 'tot in hart en nieren', overleden
Lord John Sainsbury of Preston Candover, de voormalige voorzitter van de supermarktketen, is op 94-jarige leeftijd overleden. De huidige voorzitter en CEO van de supermarkt kondigde het overlijden van de baron aan en zei dat hij een "opmerkelijk leven" had geleefd.
Bron: news.sky.com 

VK: M&S Food verlengt partnerschap met BP tot 2030
De Britse retailer Marks & Spencer heeft aangekondigd dat het zijn samenwerking met brandstofgigant BP op het gebied van tankstations heeft verlengd tot 2030. De bedrijven sloegen in 2005 voor het eerst de handen ineen om M&S Food-winkels te introduceren op BP-verkooppunten in Groot-Brittannië.
Bron: esmmagazine.com 

Duitsland: tegut meldt omzet van € 1,2 mld in 2021
De Duitse retailer tegut... meldt een omzet van €1,2 mld in zijn boekjaar 2021, een marginale daling van 0,4% ten opzichte van € 1,2 mld in het voorgaande jaar. Het aandeel van de retailer in de omzet van biologische producten steeg in deze periode naar 30,4% van 30,1% in 2020.
Bron: esmmagazine.com 

Hoe bezorgapps 'de Netflix van het eten bestellen' creëerden
Terwijl de enorme marktleidende bezorgapps, zoals Just Eat, Deliveroo, Uber Eats en DoorDash (de grootste in de VS) inmiddels veel grote restaurantketens opnoemen, is het businessmodel van Woodspoon heel anders. Het werd begin 2020 geïntroduceerd om thuiskoks, mensen die letterlijk koken vanuit de keuken in hun huis of appartement, te koppelen aan klanten die een verse, zelfgemaakte afhaalmaaltijd willen, in plaats van iets uit een ketenrestaurant.
Bron: bbc.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven