Amerikaanse beoordeling van gewasbeschermingsmiddelen wordt strenger

De Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) gaat bij het beoordelen en registreren van nieuwe werkzame stoffen van gewasbeschermingsmiddelen in de Verenigde Staten strenger toezien op de mogelijke gevolgen op bedreigde soorten en habitats. 

Om de mogelijke effecten van een werkzame stoffen op bedreigde soorten en habitats te bepalen of te voorspellen, zal de EPA in de toekomst gebruik maken van ecologische beoordelingsprincipes. Als wordt vastgesteld een nadelig effect zeer waarschijnlijk is, wordt pas een besluit over de toelating verleend nadat de aanvrager zich ertoe heeft verplicht beperkende maatregelen te nemen zodat nadelige effecten worden voorkomen.

De EPA zal bij de beoordeling rekening houden met een aantal factoren, waaronder hoe soorten of kritieke habitats worden blootgesteld aan een middel en wat de waarschijnlijke effecten van de blootstelling aan pesticiden zullen zijn. De verwachting is dat het vaak zal gaan om extra maatregelen in het wettelijk gebruiksvoorschrift bij de toepassing. 

De EPA blijft ook onderzoeken hoe nieuwe methode kunnen worden toegepast voor het beoordelen van nieuwe gewasbeschermingsmiddelen in relatie tot bedreigde soorten en habitats. Daarvoor wordt momenteel een nieuw werkplan ontwikkeld.

Bron: EPA


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven