Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Een kijkje achter de schermen op de verpakkingsafdeling van Jansen-Dongen

De juiste technologie is heel belangrijk om de kwaliteit van AGF-producten te behouden tijdens het verpakkingsproces. Lan Handling Technologies heeft dit deel van de keten op een mooie manier vastgelegd op beeld. De uitdaging? Het volautomatisch beladen en palletiseren van diverse kratten en dozen op een klein vloeroppervlakte, met voldoende toegangsposities voor heftrucks.

Automatische verpakkingslijnen
Lan Handling leverde meerdere verpakkingslijnen voor het automatisch verpakken van zakken aardappelen, uien in netten en wortelen in zak. Hoe het werkt? Stapels dozen en klapkratten worden eenvoudig vanaf een pallet in de kratopzetmachine ingevoerd. Zowel de hele (600×400 mm) als halve (400×300 mm) kratten worden automatisch opengeklapt, gecontroleerd op mogelijke defecten, en vervolgen hun weg richting de robotcel. Defecte kratten worden vanzelf uit het systeem gevoerd.

De robotcel
In de robotcel worden de producten op hoge snelheid en met diverse pakpatronen in klapkratten en dozen geladen. Bij de uitvoer van de robotcel richting de palletiser, hebben we wegers toegevoegd. Zo worden alleen kratten en dozen met de juiste inhoud doorgevoerd naar de palletiseer robot.

Palletiseren
Daarna vindt het palletiseren plaats op Euro en Chep pallets, incl. het volautomatisch strappen. Pallets die klaar zijn voor transport kunnen eenvoudig met een heftruck worden opgehaald op goed toegankelijke posities.

Voor meer informatie:
Lan Handling Technologies
Vera de Winkel
+31 (0)6 48 50 61 00
vera.dewinkel@lanhandling.com
www.lanhandling.com

Jansen-Dongen
www.jansen-dongen.nl

Publicatiedatum: