JD.com introduceert robotwinkels "ochama" in Nederland

Omzet Ierse levensmiddelen meer dan € 3 mld in de laatste 12 weken
De Ierse levensmiddelenomzet bedroeg € 3,1 mld in de 12 weken tot 26 december 2021, zo blijkt uit de laatste cijfers van Kantar. De laatste 12 weken kenden een omzetgroei van 10,9% ten opzichte van 2019. De waarde van de markt voor levensmiddelen daalde echter met 5,2% in vergelijking met de recordomzet in 2020.
Bron: esmmagazine.com 

JD.com introduceert robotwinkels "ochama" in Nederland
Op 10 januari 2022 opende JD.com, een leverancier van op de aanbodketen gebaseerde technologie en diensten, 2 robotwinkels onder de nieuwe merknaam "ochama" in Nederland, met meer locaties die binnenkort zullen volgen. Het nieuwe winkelmodel introduceert een ongekende winkelformule die online bestellen en afhaalwinkels waarin robots de pakketten klaarmaken en thuisbezorgservice samenvoegt. De eerste 2 ochama pick-up shops zijn in Leiden en Rotterdam en er volgen er nog 2 in Amsterdam (Diemen) en Utrecht.


Bron: jdcorporateblog.com 

Britse dochteronderneming Dunnes Stores ziet verliezen verdubbelen tot € 5,4 mln
Een Britse dochteronderneming van Dunnes Stores heeft in 2020 een verlies geleden van €5,4 mln, zo blijkt uit recent gedeponeerde jaarrekeningen, grotendeels als gevolg van een waardevermindering van bepaalde panden in de boeken. Uit de boekhouding van Dunnes Stores (VK) blijkt dat het in het jaar tot 26 december 2020 huurinkomsten uit vastgoedbeleggingen heeft geboekt van € 434.000. Dit in vergelijking met inkomsten van €4 19.000 een jaar eerder.
Bron: irishtimes.com 

Omzet Lidl GB stijgt met 2,6% tijdens kerstperiode
De Britse tak van de Duitse discount-supermarktgroep Lidl zei dat zijn omzet met 2,6% j-o-j steeg in de 4 weken tot 26 december, omdat het profiteerde van het feit dat shoppers overstapten van andere supermarkten. Lidl GB, dat eigendom is van de Duitse Schwarz-groep, zei dat het in deze periode € 25 mln meer omzet behaalde dankzij klanten die overstapten van andere levensmiddelenwinkels, onder verwijzing naar gegevens van marktonderzoeker Kantar. Het zei dat de omzet 21% hoger was dan in 2019, voordat de pandemie de handel beïnvloedde.
Bron: reuters.com 

Alibaba benoemt algemeen directeur voor VK, Nederland en Scandinavië
Alibaba Group heeft Roland Palmer gepromoveerd tot general manager voor het VK, Nederland en Scandinavië. Hij volgt David Lloyd op die het bedrijf onlangs heeft verlaten.
Bron: theretailbulletin.com 

Picnic verdubbelt bijna zijn omzet
Picnic zag zijn omzet in 2020 bijna verdubbelen, onder meer dankzij een sterke expansie in Duitsland. Winstgevend is de online supermarkt echter nog niet: de verliezen liepen op tot tientallen miljoenen. In het jaar 2020 stegen de inkomsten van Picnic van € 232 mln naar € 455 mln, een stijging van 96%. In dat jaar was de Nederlandse websupermarkt alleen actief in eigen land en in Duitsland. De omzet in Nederland groeide met 80% en in Duitsland met 252%. Vorig jaar zette de online supermarkt ook zijn eerste stappen in Frankrijk.
Bron: retaildetail.eu 

M&S was Britse snelst groeiende foodretailer in kerstkwartaal
Marks & Spencer was de snelst groeiende Britse foodretailer in het belangrijke kerstkwartaal, aldus marktonderzoeker NielsenIQ. Dit bewijst eens te meer dat het recente turnaround-programma van het bedrijf aanslaat.
Bron: reuters.com 

Zweedse ICA-winkels - verkoopcijfers december
De omzet in ICA-winkels is in december 2021 met 0,7% gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De omzet in like-for-like winkels is met 0,3% gestegen ten opzichte van vorig jaar. In december 2021 bedroeg de omzet in ICA-winkels € 1,2 mln exclusief btw, wat een stijging is van 0,7% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De omzet in januari-december 2021 bedroeg € 12,8 mln, een stijging van 1,0% ten opzichte van het voorgaande jaar.
Bron: cision.com 

Zwitserland: Coop publiceert 2e Plant-Based Food Report
Coop Zwitserland heeft zijn 2e jaarlijkse Plant-Based Food Report gepubliceerd, dat samenvalt met Veganuary. Uit het rapport blijkt dat 27% van de ondervraagden zegt meerdere keren per maand te genieten van plantaardige alternatieven voor vlees, melk en kaas.
Bron: esmmagazine.com 

Frankrijk: Marktplaats Ankorstore wordt unicorn
B2B-marktplaats Ankorstore heeft € 250 mln binnengehaald. Na slechts 2 jaar actief te zijn geweest is het Franse bedrijf de nieuwste unicorn van Europa met een waarde van meer dan € 1,75 mld. Het platform wil het geld gebruiken om zijn bestaande diensten verder te ontwikkelen en nieuwe kantoren te openen in Italië en Spanje.
Bron: ecommercenews.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven