HMRC houdt vol dat het 'online is en zoals gepland werkt'

Nieuw post-Brexit IT-systeem zorgt voor vertraging bij invoer van goederen in VK

Een nieuw post-Brexit IT-systeem zorgt voor enorme wachtrijen voor vrachtwagens in de EU. Op 1 januari werden nieuwe Brexit-beperkingen ingevoerd, wat betekent dat de import in Groot-Brittannië moet worden verwerkt via de Goods Vehicle Movement Service (GVMS).

Thelondoneconomic.com meldde dat "Glasgow loves EU", een groep die is opgericht om het Brexit-besluit aan te vechten, reageerde op het nieuws dat GVMS vrachtwagens tot stilstand brengt: "Was het maar een lachertje. Het Verenigd Koninkrijk importeert bijna 50% van zijn voeding en 84% van zijn fruit en is voor groenten en salades sterk afhankelijk van EU-landen zoals Spanje."

Her Majesty's Revenue & Customs introduceerde GVMS ter ondersteuning van het goederenverkeer tussen Groot-Brittannië en Noord-Ierland in januari 2021, hoewel de volledige functionaliteit vertraging opliep, volgens een rapport van de National Audit Office, de waakhond voor overheidsuitgaven.

Vanaf 1 januari 2022 moesten verladers en logistieke organisaties het systeem gebruiken om alle goederen die via een Britse haven gaan door de douane te krijgen, aldus de website van HMRC. Nieuws over problemen met het systeem zal waarschijnlijk niet geruststellend zijn voor de NAO, die in november meldde dat verdere wijzigingen nodig waren vóór januari 2022, wanneer handelaren een volledige douaneaangifte zullen moeten indienen bij binnenkomst in Groot-Brittannië.

Bron: theregister.com 
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven