Peruaanse Ecosac wil met witte druiven export naar Azië aanzwengelen

Ecosac (Grupo Costa del Sol) start in 2022 met de aanplant van 250 hectare witte druiven in de Peruaanse provincie Piura. Het doel is de teelt op te drijven om daarmee de aanwezigheid van het bedrijf op de Aziatische markten te versterken. Directeur Héctor Rubina wijst erop dat de witte druif een sleutelrol moet spelen in het aanboren van die markt. Ecosac hoopt immers in het kielzog van de witte druif meer producten uit zijn assortiment te introduceren in Azië, zoals paprika's in conserven.

Rubina zegt zich te zullen richten op supermarkten en speciaalzaken en hij verwacht dat minstens een derde van de export van het bedrijf de komende jaren naar China, Zuid-Korea en andere Aziatische landen zal gaan. Momenteel gaat het gros van de zendingen naar de Verenigde Staten en Europa. Het bedrijf wordt ook steeds actiever dichter bij huis, in de andere Latijns-Amerikaanse landen.

Het bedrijf teelt druiven, paprika, lime, avocado en mangosteen op ongeveer 2.850 hectare in Piura en beschikt over drie verwerkingsfaciliteiten. Meer dan twee derde van de oogst vindt plaats in het tweede semester.

Prognoses
Begin december heeft het bedrijf de paprika-oogst er al opzitten, zit het midden in het citroenenseizoen en loopt het druivenseizoen op z’n einde. Het weer en het prijsniveau op de internationale markten zijn tot nu toe gunstig geweest.

Voor 2021 verwacht de directeur een tweecijferige groei van de afzet, maar de rentabiliteit staat volgens Rubina wel onder druk door de kostenstijging in de wereldwijde logistieke keten.

Rubina ziet 2022 met optimisme tegemoet vanwege de groeiende vraag naar voedsel in de wereld. Toch hoopt hij dat de lokale politieke situatie en externe factoren geen grote belemmeringen zullen vormen voor de handel in groenten en fruit.

Bron: Gestión / agraria.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven