Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Marco Kübler - Fruchtgarten Bayreuth:

"Duitse horeca ondervindt weinig last van coronamaatregelen"

Marco Kübler leidt Fruchtgarten Bayreuth al zo'n vijf jaar. Hij begint het nieuwe jaar vol elan met diverse groenteproducten. Ondanks het feit dat de stemming onder zijn klanten, waarvan ongeveer 90% cateringbedrijven zijn, nogal somber is. De zaken gaan echter weer beter met klanten die een to-go-optie of buitenruimtes hebben.


Marco en Liyana Kübler

Dynamische klantenkring
Er is momenteel veel vraag naar verschillende soorten kool. Maar ook spruiten en producten als Bimi broccoli zijn bijzonder populair. Spruitjes, witte kool en rode kool worden momenteel door Kübler uit Nederland ingevoerd. Venkel en Cima di Rapa, daarentegen, haalt hij vers uit Italië.

"Wij hebben tot dusver elk jaar goed kunnen verkopen, ondanks Corona, en wij zitten nog steeds in een sterke opwaartse trend. Ik kan nog niet met zekerheid zeggen of het beduidend beter of slechter is gegaan dan in voorgaande jaren, omdat er elk jaar nieuwe markten bijkomen. Onze klantenkring is nu zo dynamisch dat wij ons daaraan moeten aanpassen door innovatie en flexibiliteit. Tot nu toe hebben we met elke situatie goed kunnen omgaan en onze activiteiten kunnen uitbreiden," aldus Kübler.

Hogere materiaalkosten
Al met al zijn er geen grote problemen geweest voor zijn bedrijf. De klanten zijn ook blij dat er in Duitsland geen extreme lockdown is, zoals bijvoorbeeld in Nederland. Kübler: "Onze klanten hebben door de regelgeving nog steeds weinig armslag bij het organiseren van evenementen en daarom is de stemming nogal matig. Maar ik denk niet dat de 2G-regel per se het probleem is, want mensen willen ook steeds meer uit eten gaan."

De gestegen energie- en materiaalprijzen zijn ook voelbaar voor Kübler. "Wij importeren onder andere producten voor Aziatische keukens. Aangezien containers niet meer zo gemakkelijk te verkrijgen zijn en verpakkingsmaterialen enorm veel duurder zijn geworden, zijn hier prijsstijgingen te verwachten. Dit segment vertegenwoordigt echter slechts een klein deel van ons assortiment. In het algemeen kan worden gesteld dat groenten en fruit het minst problematisch zijn, wat de kosten betreft."

Voor meer informatie:
Marco Kübler
Fruchtgarten Bayreuth GmbH
Bindlacherstrasse 4
95448 Bayreuth, Duitsland
Tel: +49 (0) 921 16 33 30 13
info@fruchtgarten-bayreuth.de 
www.fruchtgarten-bayreuth.de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven