Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kleinere aanvoer maar sterke vraag naar biologische asperges

De oogst van biologische asperges is momenteel zoals verwacht lager. "We zijn waar we hadden verwacht te zijn. Het seizoen van Baja is voorbij en de aanvoer van Caboroco uit Mexico komt voorzichtig op gang," vertelt Ethan Abendroth, asperge-inkoper voor Earl's Organic Produce in San Francisco. "Na 1 januari zal de productie weer toenemen. Earl's gaat er doorgaans vanuit omstreeks medio januari over goede voorraden te beschikken."

Ondertussen is de vraag naar biologische asperges sterk. "We hebben meer asperges nodig dan er te krijgen zijn. Dit is altijd zo in de periode aan het eind van het jaar en begin van het nieuwe jaar," zegt Abendroth, terwijl hij opmerkt dat steeds meer mensen kiezen voor een voedingspatroon met meer groenten en fruit. 

Sterke prijzen
Dankzij dit alles zijn de prijzen voor biologische asperges sterk, tussen de €26,47 - €35,29. "Nu de productie weer fors toeneemt, zullen de prijzen zakken. Voorgaande jaren was er sprake van een 'vrije val' maar dit jaar hebben we geen oogstramingen uit Mexico gekregen," zegt hij. 

In Gonzales, Californië, worden de asperges van Coastal View Produce gestoken, een exclusief product van Earl's.

Dat gezegd hebbende, merkt Abendroth op dat Earl's steeds minder inkoopt tijdens het binnenlandse seizoen in Californië. Deze staat telt  steeds minder telers vanwege de gestegen productiekosten.

De aanvoer voor Earl's vanuit Salinas Valley in Californië zal in februari van start gaan. "Als we een droge winter hebben dan zal dit vanaf 1 februari zijn. Als dit niet zo is dan zal de aanvoer tussen de laatste week van februari en de tweede week van maart op gang komen. Dit tijdvak van drie weken geldt doorgaans als startperiode voor het Californische seizoen," zegt Abendroth. 

Voor meer informatie: 
Susan Simitz
Earl’s Organic Produce
Tel: +1 (415) 824 7419
[email protected] 
www.earlsorganic.com

Publicatiedatum: