Deze week komen de eerste Calinda-aardbeien aan in het verpakkingsstation in Huelva. "De inmiddels bekende variëteit met een evenwichtige combinatie van een geweldige smaak, een mooie vorm en een lange houdbaarheid, wint het vertrouwen van steeds meer telers in Huelva", aldus Special Fruit. Dit seizoen is Calinda inmiddels de vierde grootste variëteit in de totale aardbeienteelt.
Bert Barmans en Arnoldo Heeren van Special Fruit en teler van Frescitrus-La Huerta proeven hun aardbeien.
Eind december start bij Special Fruit officieel het zevende Calinda-seizoen. "We verwachten dan de eerste beperkte volumes van de lekkerste aardbei die onze partnertelers te bieden hebben." Special Fruit is launching partner van de Calinda-variëteit en door de jarenlange samenwerking en expertise belooft 2022 wederom een geweldig aardbeienseizoen te worden. "We kijken alvast uit naar een crunchy periode van topaardbeien die het volume van 5 miljoen kilo zal benaderen."
Ook dit jaar nam het IFAPA de Spaanse aardbeien onder de loep. De Calinda variëteit – vergeleken met andere Huelva variëteiten – kwam wederom naar voren als de meest gezonde. Ze bevat het hoogste aantal vitamine C en antioxidanten.
Voordelen van Calinda samengevat:
- Intense, zoete smaak
- Uniek vorm en kleur
- Stevige bite met zacht en sappig vruchtvlees
- Lange shelflife: minder derving = meer winst
- De gezondste Huelva variëteit
- Geïntegreerde toevoerketen onder regie van Special Fruit Spanje en België
Voor meer informatie:
[email protected]